Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. #1
    04gtxsc's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kansas
    Posts
    3,090
    +1
    197

    Another piston eaten up

    Just got back from having motor ported wit about 1 hour on it since then and then this happens. This is not anything to do with the port just happened that way. Motor was running real good and after 30 or so minutes on the water was running about 6500 and just cut out. Restarted and was able to get back to shore. Any one have a case and piston resonable?

    The fuel setting were at 6,9,6.5 ,6.
    \
    I know pictures. I can figure out how to geClick image for larger version. 

Name:	IMG_0491.jpg 
Views:	115 
Size:	60.8 KB 
ID:	238107Click image for larger version. 

Name:	IMG_0492.jpg 
Views:	134 
Size:	79.2 KB 
ID:	238106t them up.


  2. #2
    Moderator OsideBill's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    United States
    Posts
    11,875
    +1
    30
    John, That looks lean as hell. looks like you are running an R&D powershot? not sure how to set these but was advised to stay away if possible as they are a bitch to get right and eat pistons.

    I have 1300 pistons but no non PV ported cylinders.

  3. #3
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,194
    +1
    536
    LEAN.

  4. #4
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    I bet the ring spun and caught the exhaust port

  5. #5
    04gtxsc's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kansas
    Posts
    3,090
    +1
    197
    That what happened last time same #2 cylinder. How can you stop that? This is getting expensive.
    Bill it is a Riva controller.

    Jim What should the pots be set to to stop that?

    Thanks for looking guys.

    Bill I can get them ported again I think I know a couple of people that can do it.

    Hope to find a set quickly to get them back for MB.

  6. #6
    I have a NPV OEM cylinder and piston used, dont even know what they are worth. I can take some pictures and see if u want them. Pretty good shape

  7. #7
    smacota1's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    South of Mason Dixon
    Posts
    1,162
    +1
    36
    PM Sent

    Quote Originally Posted by 04gtxsc View Post
    Just got back from having motor ported wit about 1 hour on it since then and then this happens. This is not anything to do with the port just happened that way. Motor was running real good and after 30 or so minutes on the water was running about 6500 and just cut out. Restarted and was able to get back to shore. Any one have a case and piston resonable?

    The fuel setting were at 6,9,6.5 ,6.
    \
    I know pictures. I can figure out how to geClick image for larger version. 

Name:	IMG_0491.jpg 
Views:	115 
Size:	60.8 KB 
ID:	238107Click image for larger version. 

Name:	IMG_0492.jpg 
Views:	134 
Size:	79.2 KB 
ID:	238106t them up.

  8. #8
    04gtxsc's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kansas
    Posts
    3,090
    +1
    197
    Quote Originally Posted by smacota1 View Post
    PM Sent
    Replied

    ---------- Post added at 12:11 PM ---------- Previous post was at 12:10 PM ----------

    Quote Originally Posted by DoomTrain View Post
    I have a NPV OEM cylinder and piston used, dont even know what they are worth. I can take some pictures and see if u want them. Pretty good shape
    How many hours? Pictures would be great.

  9. #9
    Moderator OsideBill's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    United States
    Posts
    11,875
    +1
    30
    John is it possible your fuel controller is bad?

    ---------- Post added at 10:27 AM ---------- Previous post was at 10:26 AM ----------

    do the other two pistons look dark like this one?

  10. #10
    maxadrenaline's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    RETIRED !! In Mobile AL or Wherever I Want To Go
    Posts
    1,414
    +1
    137
    Quote Originally Posted by WFO View Post
    I bet the ring spun and caught the exhaust port
    Yep, it looks like a ring snagged the port.
    Get it done John. We need to ride at MB..
    Chuck

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Another piston eaten up
    By 04gtxsc in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 1
    Last Post: 05-07-2011, 05:52 PM
  2. destroyed another piston and cylinder!!!
    By gixxedraider in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 04-01-2011, 08:05 AM
  3. Another piston wash thread.
    By TimAtkinson in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 11
    Last Post: 06-02-2009, 09:25 AM
  4. WTB: 1050 cylinder and piston set up
    By Piranha Performance in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 09-14-2008, 10:20 AM
  5. Can I? Cylinder / piston clean up solution..
    By pdxrealtor in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 7
    Last Post: 08-29-2008, 11:48 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •