Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    2002 Virage TXI, No spark!!!!!

    Just installed a sbt engine

    batt is grounded at side of engine (even cleaned the paint off)
    also at that ground spot is a ground from the wire harness
    There is another ground on the magneto coil
    all grounds check out good

    - Batt has 11 to 11.5 volts while cranking
    - stator is not grounding on any pin
    - Disconnected the tps and still no spark
    - Tried a diff plug still no spark
    - cps sensor has 144 ohms


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,596
    +1
    1,276
    When you press Start after the ski has been sitting untouched for more than five minutes (with lanyard already in place) does the MFI wake up and speedo needle go full sweep?

    Does the MFI have power?

    All fuses good?
    Reset buttons popped up?

  3. #3
    watched this video and it did the trick!



    But now I have a genesis doing the same thing and it won't start.

  4. #4
    one of the reset buttons on the genesis was popped up

  5. #5
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,596
    +1
    1,276
    Quote Originally Posted by GopedGarage View Post
    one of the reset buttons on the genesis was popped up

    ...watched this video and it did the trick!



    But now I have a genesis doing the same thing and it won't start.


    How did that video help you start the engine?

    Reset button popped up - keep an eye on that, or just replace the circuit breaker now. Those rarely pop up for no good reason. It may be corroded inside or something else is going on.

    Genesis - start a new thread

  6. #6
    will do in a minute for the genesis.

    We performed the "wake up" and it instantly had spark! I have never seen that before on a Polaris, but it worked.

  7. #7
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,596
    +1
    1,276
    Quote Originally Posted by GopedGarage View Post
    ... We performed the MFI "wake up" and it instantly had spark! I have never seen that before on a Polaris, but it worked.
    That is not normal.

    I suspect the LR-503 Start/Stop module has a problem. Bypass the module (instructions found via my signature links) and see if it will now start after five minutes without waking up the display beforehand.

  8. #8
    will do after I put the batt. back, I just robbed it for the other ski

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2002 Virage I (No Spark on one cylinder)
    By fcflores1 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 7
    Last Post: 08-05-2016, 11:59 AM
  2. 2002 Virage I, NO spark AND no Fuel pressure
    By crazeejames in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 07-09-2015, 10:00 AM
  3. 2002 Virage i no spark
    By Ricor in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 07-01-2013, 11:27 AM
  4. 2001 Polaris Virage TXI/ No Spark/Weak Spark
    By Hazmat1234 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 08-29-2012, 12:31 AM
  5. 2002 virage txi 1200 will not start/no power (electrical)
    By YZDOUGLAS in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 09-25-2009, 09:09 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •