Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. #1
    race24x's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Fayette, Maine
    Posts
    1,005

    X charger install Issues

    So I installed a X charger 42# injectors and a 14/17 prop. I have 2 problems....

    1. P0344 code ski ran fine for about 15 20 minutes then threw code. It will start right back up no problem and seems to run fine top speed etc all the same. Does anyone have a picture of where this sensor is maybe I unplugged it or left it loose. I know the code is P0344 - Cam phase sensor signal missing I just am not sure what to look for.

    2. I have intake grate, 2* pump wedge, 4" front intake X Charger, 42# injectors and a 14/17 Solas prop. I am turning 8200 but havent gained any speed at all. I am still getting 65 66 MPH on GPS I cant even outrun my buddies stock RXT 05 he just bought.

    3. On last thing my filter on the end of my 4" intake was rusty from last year I had two so I put a little bit of K&N oil on the filter to prevent rust, is that an issue. You use this oil and a cleaning solution to clean your K&N filters every so often.



  2. #2
    Fastest in my cove sfackett0's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Sparrows Point, MD (near the Key Bridge)
    Posts
    1,000
    +1
    22
    that prop seems too small, im guessing you hitting the limited to fast, Id try pitching it to a 15/19 or 15/20 and see what that does. Im running a 15/20 with my mods and im at 8100-8150 rpms

    nm i just read you have a RXT, the GH store says 13/19 for a stage 2 RXT

  3. #3
    race24x's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Fayette, Maine
    Posts
    1,005
    I am getting a 14/19 from a guy on here, so I might just try that to see if it helps I just thought going from stock to 14/17 would help some on top and I gained nothing

  4. #4
    Autism Speaks. Its Time To Listen gOt BoOsT's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Cali
    Posts
    1,413
    +1
    51
    that sucks! gotta love paying for nothing...

  5. #5
    race24x's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Fayette, Maine
    Posts
    1,005
    Any other input on the issues above? Is it because of 8200 I am not seeing any more speed? It doesnt even seem quicker to top speed was I expecting to much? I had the 4" air, 2* pump and the free mods done before. I added the X charger 42# injectors and the 14/17 this week and it still stays right beside my buddies stocker...

    Anyone have experience with the p0344 also I am hoping for a wire unplugged seems unlikely as it didnt throw for 15 - 20 minutes of riding. It still runs fine though

  6. #6

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Daytona Beach
    Posts
    406
    i can tell you that a 15/20 is too much prop for getting to good rpm's on my wakepro after the x-charger upgrade. i'm only getting to about 7800 rpm, but it gets there WAY faster. the difference in acceleration was huge on my ski and i'm getting to a higher top speed as well, even though i'm not at a high enough rpm. i'd guess that you're on the soft rev limit of 8200 rpm and it's pulling back performance, limiting the top speed. the 14/19 should help and get you pretty close to where it needs to be. one of these days i'll get around to pulling my prop and sending it off to get the setback mod and pitched properly.

    if the wires are ok and the plug is secure for the cam phase sensor, check fuse #4.

    Click image for larger version. 

Name:	p0344.jpg 
Views:	78 
Size:	81.3 KB 
ID:	240320

  7. #7
    pass1's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Gatineau, Canada
    Posts
    423
    +1
    5
    Definatly go with a bigger prop, 15/20 with a little tweaking would be the ticket.

  8. #8
    Fastest in my cove sfackett0's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Sparrows Point, MD (near the Key Bridge)
    Posts
    1,000
    +1
    22

  9. #9

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Daytona Beach
    Posts
    406
    can someone explain why the RXT has a lower angle going to more power but the others don't?

  10. #10
    Sturm215's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Lakeland florida
    Posts
    1,893
    +1
    64
    Maybe ridin the soft limiter so long throwing code??? It can't be good.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. New Flywheel install issues 08 RXP-X
    By Ocman in forum 4-Tec Performance
    Replies: 77
    Last Post: 11-22-2012, 12:41 AM
  2. Ultra 250 Super charger belt issue
    By devils ride 250 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 10-10-2012, 08:45 AM
  3. New X Charger Install
    By skigolfnut in forum 4-Tec Performance
    Replies: 15
    Last Post: 06-06-2011, 12:49 PM
  4. Need some help X Charger install
    By race24x in forum 4-Tec Performance
    Replies: 20
    Last Post: 05-08-2011, 09:27 PM
  5. Super Charger Rebuild Issues
    By markba in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-23-2010, 04:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •