Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Tedbo68's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Fishkill, NY
    Posts
    16

    2005 RXP starting issue

    Hey guys, I am fairly new to the hulk. I recently purchased a 2005 RXP. When I took it out this weekend, I had an issue starting. When I hit the start button, it would either do nothing except for what sounds like a relay kicking on, or it would try to crank very slowly and not start. Eventually it started.....

    I have since replaced the battery which didnt help. I am wondering if it could be a relay problem or if anybody has seen this problem before....Thanks


  2. #2
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    im having the same problem....i havent got into looking at it yet but im thinking starter relay

  3. #3
    JFizzleJR's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    FL
    Posts
    8,626
    +1
    806
    yep that's the starter relay. It's about $40 to replace.

  4. #4
    Tedbo68's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Fishkill, NY
    Posts
    16
    Yeah, thats what I figured. I got one off of ebay for $25...I will let you know how I make out

  5. #5
    ADAMBOMB's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sunrise,Florida
    Posts
    4,723
    +1
    196
    Quote Originally Posted by Tedbo68 View Post
    Yeah, thats what I figured. I got one off of ebay for $25...I will let you know how I make out
    You will be just fine after that

  6. #6
    exhausted's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Williamsburg, VA
    Posts
    13
    I'm having the same issue. I hear a click every time I hit the start button but it doesn't crank until you hit the button 10-15 times. Is there a write up anywhere on here, or a how to or part number on how to replace this relay? And if it is the relay, why do you still hear it clicking?

  7. #7
    Tedbo68's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Fishkill, NY
    Posts
    16
    I will let you know after I change it but I am pretty confident its that. I went on ebay and just typed in rxp starter relay and it came right up, just make sure it matches the one that you have. I assume that you hear it clicking because there is still power going to it, but its not letting the correct amount of amps get to the starter to turn the engine over. I am by no means a jet ski mechanic, this is just what I have figured. If I change this out and it is not it, unless I am wrong the only other thing would be the starter. Im sure there are guys on here that can give you a much better answer than me, this is just what I am guessing.

  8. #8
    Had the same issue with my RXP last year. Seemed like a dead battery, but it was actually the solenoid. Easy fix.

  9. #9
    exhausted's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Williamsburg, VA
    Posts
    13
    Ya, I replaced mine today and it fired right up on the first push of the start button every time. $41 dollars from my local dealer, and it is located right in the battery compartment. 2 nuts holding the cables to the posts, and 2 nuts holding it down to the bracket, and it's out, all of them are 10mm.

  10. #10
    Tedbo68's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Fishkill, NY
    Posts
    16
    Done and Done....easy to install

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2005 Seadoo RXP Starting issue
    By njbd1988 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 05-28-2013, 09:23 AM
  2. 2005 RXT Starting Issues -
    By Jerry Reynolds in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 03-14-2012, 05:27 AM
  3. RXP Starting Issue
    By tony- in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 07-05-2011, 02:31 AM
  4. 05 rxp starting issue
    By allairch in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 08-13-2009, 08:28 AM
  5. 2005 rxp start up rpms HIGH and ski doesnt move
    By wavehummer in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 07-05-2008, 12:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •