Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    rmk82nd's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Charlotte, NC
    Posts
    369
    +1
    4

    Please help hull flooding!!!!!

    Hey guys I went to try ouyt the new intake and new impeller with wear ring today however it was short lived. The hull filled up with water twice pretty quickly and was as high as the SC. Any ideas what could cause this I followed the diy for impeller swap but may have messed up somewhere? Anyways I took all the plastic out of the front intake and rear plastic from grab handle could this be the cause? Pease help staying up to fix to hiot the water tommorow thanks!!!!


  2. #2
    HardmanGT's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Rutherfordton, NC
    Posts
    459
    +1
    3
    Did you do any work in the carbon seal area? What about the lines to the pump?

  3. #3
    TundraLu's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Wesley Chapel, FL. Y L Isla Del Encato PR.
    Posts
    252
    Quote Originally Posted by rmk82nd View Post
    Hey guys I went to try ouyt the new intake and new impeller with wear ring today however it was short lived. The hull filled up with water twice pretty quickly and was as high as the SC. Any ideas what could cause this I followed the diy for impeller swap but may have messed up somewhere? Anyways I took all the plastic out of the front intake and rear plastic from grab handle could this be the cause? Pease help staying up to fix to hiot the water tommorow thanks!!!!
    wow man that is scary but yu eed to find out the problem before thinking about going out tomorrow. rushing things like this can get you in serious trouble. Find the problem and correct it. Do you have a bilge pump?

  4. #4
    rmk82nd's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Charlotte, NC
    Posts
    369
    +1
    4
    No bilge pump and and didn't know lines connect to the pump where at? Carbon seal hasn't been touched but it ran fine with the 42's and x charger last weekend and has happen only today since i installed impeller yesturday. Also if I move the sterring nozzle back and forth I can hear water almost like a suction hard to explain.

  5. #5
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    you could take it to the boat ramp, and while on the trailer, run it, and look for leaks, OR run it on the hose to look for bad hoses, OR

    put the plugs in, tilt the trlr back, and fill the inside of the hull with water till it just covers the driveshaft seal area, and look externally for water to leak out. Just make sure u don't get it into the Supercharger.

  6. #6
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    Also Check your prop nose cone to make sure it didnt walk up the shaft and is up against the carbon seal..Also check to make sure the carbon seal isnt bad,Just cause it wasnt touched doesnt mean something couldnt have got sucked up into it and messed it up too..

  7. #7
    rmk82nd's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Charlotte, NC
    Posts
    369
    +1
    4
    So I got the impeller out and on the last bolt of the pumpbolts a loud pop went off like it was relieving pressure ever had this happen? Found my o ring in nose cone half on and some rubber thing 1/3 way from where the impeller feeds into on the teeth. I am going to see if this is my carbon seal that shifted to the back or is this suppose to be up agaist impeller teeth on shaft?

  8. #8
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Any pics?
    Sounds like your describing the nose cone.

  9. #9
    rmk82nd's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Charlotte, NC
    Posts
    369
    +1
    4
    It was the nose cone couldn't find it yesturday but today low and behold lol. Do you think this could have caused it?

  10. #10
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Yes, if it slides upshaft it can put pressure on carbon ring.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Everyone on GH please help me with F12 Hull Mods.
    By NOIDEA in forum Honda Open Discussion
    Replies: 78
    Last Post: 05-06-2014, 05:10 AM
  2. 96 HX Oil Leaking Into Hull And Kind Find Leak PLease Help........
    By shkdwn387 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 2
    Last Post: 05-16-2011, 03:40 PM
  3. Hull flooded and now I need help starting the Engine
    By wertz6 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-12-2010, 10:39 AM
  4. Hull Repair!! Please Help!!
    By rocco in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-24-2009, 08:10 AM
  5. Please help JS550 flooded
    By Mattdale in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 3
    Last Post: 07-10-2008, 09:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •