Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    2007 RXP DESS/Starting issue?

    I took my 07 RXP out today for the first time and ran into an issue. I rode it all day with no issues but on my last lap around the lake before loading it on the trailer it just shut off. It didn't stumble or anything, just acted like the lanyard was pulled off.

    Now, when you put the DESS key on, I get no beeps at all. The gauges light up, but it won't even try to start. I tried the learning key and the regular key with the same result. I put the battery from my XP in the RXP to see if it was a dead/low battery issue, but I get the same result. I checked all of the fuses and they all look good.

    Can anyone give me an idea what might be going on? I'm not sure what to check next. Any help would be greatly appreciated.


  2. #2
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Sounds like you have a DESS post failure. If not that, something else like the ECM or worse? Dunno. Others will chime in.

  3. #3
    Anyone have any ideas?

  4. #4

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Evesham, NJ
    Posts
    35
    +1
    4
    Quote Originally Posted by MSRXP View Post
    Sounds like you have a DESS post failure. If not that, something else like the ECM or worse? Dunno. Others will chime in.
    MSRXP probably hit it on the head.... sounds the DESS post is bad.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. SeaDoo RXP 255 Starting issue...
    By rbhamilton in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-29-2016, 11:26 AM
  2. 2007 rxp 215 oil issue and smoking . please help !
    By rrryyyaaannn87 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 09-07-2014, 08:36 PM
  3. 2007 RXP wont start
    By Villen in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 02-29-2012, 05:20 AM
  4. 05 rxp starting issue
    By allairch in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 08-13-2009, 08:28 AM
  5. 05 RXP having starting issues
    By sfackett0 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 07-13-2008, 10:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •