Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    02 Polaris Virage TXI

    Need some help please! Been having many problems with this ski, dropping alot of money into it. Currently, when I hit start button display goes off and makes no sound and doesn't start. Any help appreciated, Thx!


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,598
    +1
    1,276
    Welcome

    Remove and clean the main battery ground connection at the engine case. Make sure there is no corrosion in the bolt hole or the bolt, and the cable ends are clean metal. Also clean off the engine where the cables clamp down.

    Also remove and clean both ends of all battery cables.

    Is the battery known to be strong?

  3. #3
    Yes, showing 12.5 or so when I reset display. Thanks for info!!

  4. #4
    mr. happyfunbear tenjuna's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Davenport, IA
    Posts
    574
    I had this same problem with same ski and year...even though voltage showed well on display, it was lower when I used a meter, and replacing the battery immediately solved the problem (well for me at least).

    perhaps you could find/borrow a new battery to test?

  5. #5
    Will do, thx!

  6. #6
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,598
    +1
    1,276
    Quote Originally Posted by kcrowley View Post
    Yes, showing 12.5 or so when I reset display. Thanks for info!!
    Battery voltage test requires measuring the voltage with a multi-meter while the engine is cranking.

    If the measured voltage while cranking sags much below 11.0 volts then the battery is weak.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 02 Polaris virage 1200 txi unplug injector to get spark
    By Dlkemp83 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-20-2013, 08:30 AM
  2. 02 polaris virage txi fuel pump
    By rickybobby in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 03-18-2011, 03:01 PM
  3. 02 Polaris Virage TXI Burnt piston after 12 hrs?
    By svtfan in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 5
    Last Post: 07-15-2007, 07:52 PM
  4. 2002 Polaris Virage TXi.. HELP!!! WON'T START
    By fitch615 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-05-2007, 04:31 PM
  5. 2001 Polaris VIRAGE TXI performance upgrades?
    By john8873 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 7
    Last Post: 03-08-2007, 06:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •