Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Tampa, fl
    Posts
    32

    Question Weird noise... Any clue?

    Well, somebody flipped my '06 RXT and filled the hull with water. It still runs fine, but now I have a series of electrical noises. While it sits turned off you can hear something engage on top of the fuel tank followed shortly by a pulse sound near the throttle body. Isolating and unplugging each plug removes the sound independently. Any idea what Im dealing with here?


  2. #2
    Kiwi spanner handler
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Christchurch NewZealand
    Posts
    579
    +1
    13
    Quote Originally Posted by yamadoo View Post
    Well, somebody flipped my '06 RXT and filled the hull with water. It still runs fine, but now I have a series of electrical noises. While it sits turned off you can hear something engage on top of the fuel tank followed shortly by a pulse sound near the throttle body. Isolating and unplugging each plug removes the sound independently. Any idea what Im dealing with here?

    You need to basically unplug everything on the entire ski (ecu,mpem,sensors etc) spray all the plugs and socket with elecxtrical cleaner and leave to dry out then plug it all back in again.
    Disconnect the battery first.
    There will be salt water in one of the connections making a resistance and things go crazy!

  3. #3

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Tampa, fl
    Posts
    32
    Thanks I'll give that a shot

  4. #4

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Tampa, fl
    Posts
    32
    I wonder if I should dielectric grease all the sensor and mpem plugs before replugging in?

  5. #5
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    I had that very same problem with an electrical short once. Turned out to be the ECU.

    Try to dry everything out, and use the dialectric on all the conectors first. Then try to find someone with your year ECU to swap out with, to test.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. any clue on what year model these skis are?
    By TEX-X in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 02-08-2009, 08:41 PM
  2. weird noise???
    By FATSACK in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 19
    Last Post: 03-15-2008, 12:12 PM
  3. Issue while riding this evening - weird noise.
    By Jolly Roger in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 09-19-2007, 10:02 AM
  4. WEIRD noise!
    By pauladave in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 16
    Last Post: 08-01-2007, 04:31 PM
  5. GPR making some weird noise
    By shooter98xpl in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 12-26-2005, 05:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •