Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1

    06 RXT losing power & RPM'S

    I am new to the forum, need help with my 06 rxt running X charger, 42lbs injectors, and X's intercooler. I'm notice last week it was losing power and losing RPM's. Please I need help as to what the problem could be.


  2. #2
    mac_man_luke's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    South Australia
    Posts
    1,262
    +1
    22
    How much you talking about? 100s? 1000s? (of RPMs)

    If small it might just be warmer weather

    If big could be supercharger clutch slipping

  3. #3
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267
    Quote Originally Posted by mac_man_luke View Post
    How much you talking about? 100s? 1000s? (of RPMs)

    If small it might just be warmer weather

    If big could be supercharger clutch slipping
    +1

    Need more info

  4. #4
    Hey , thank you guys for replying back. Its loosing about 200 rmps i think, it usually turns about 8100 rpms. Now, I'm noticing that it does it from time to time. I got a boost gauge and when it looses power it will boost like 6lbs-7lbs and then the rpms dropeed to like 6500-7000. Then when i parked the jetski for like 20 minutes I notice it goes out strong boost the 10lbs and then I loose power again. I have not check my supercharger yet to see if it is slipping, haven't check anything yet planning to start checking this weekend. Thank you guys please, reply back with suggestion, I really appreciated it.

  5. #5
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267
    Welcome to Greenhulk

    Sounds like either SC slipping or a boost leak. Being that it does not do it all the time I would say SC slipping.

  6. #6
    Swedish Viking Craigo's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Seattle
    Posts
    1,367
    +1
    62
    Quote Originally Posted by rxt25 View Post
    Hey , thank you guys for replying back. Its loosing about 200 rmps i think, it usually turns about 8100 rpms. Now, I'm noticing that it does it from time to time. I got a boost gauge and when it looses power it will boost like 6lbs-7lbs and then the rpms dropeed to like 6500-7000. Then when i parked the jetski for like 20 minutes I notice it goes out strong boost the 10lbs and then I loose power again. I have not check my supercharger yet to see if it is slipping, haven't check anything yet planning to start checking this weekend. Thank you guys please, reply back with suggestion, I really appreciated it.
    Try a new set of spark plugs.

  7. #7
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Change your plugs. That's where I would start.

  8. #8
    Checked the supercharger and it is NOT slipping. There has to be a boost leak somewhere? I will try to put a new set of spark plugs. Intercooler hoses look fine as well. Cleaned out the intercooler yesterday. Oil level is good. Any suggestion where the boost leak might be? Thank you guys for the help.

  9. #9
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267
    If it was a boost leak I would think it would do it all the time. Try some news plugs like everyone else is saying.
    Or it could be a loose connection on something. I was having a problem with my coil packs popping off the spark plugs awhile back. If the coil packs are not seated all the way down on the plugs the ski will act like what you are describing also. I removed the plastic engine cover so I could keep an eye on the coil packs.

  10. #10
    I do notice what you describe avobe about the coil packs popping off the spark plugs. How do you resolved this issue? Does this mean that the coils are bad? Why do they pop out like this?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 06 Rxt wont pass 7650 RPMS Need Help
    By dbullet2 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 72
    Last Post: 03-25-2014, 10:36 PM
  2. put on air intake, but lose power and rpms?
    By dreww in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 06-18-2010, 12:08 PM
  3. rxt-x losing power
    By RXTXMAN in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 08-11-2009, 12:40 AM
  4. 1996 gtx loses power at 6500 rpm
    By soogtxguy in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 22
    Last Post: 07-12-2009, 08:24 AM
  5. 06 RXP Stage 1'd RPM & Power issues
    By mab546 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 07-30-2007, 07:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •