Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    causeimez's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    39
    +1
    5

    Rpm all over the place!!!!

    04 RXP, Supercharger just rebuilt...Sea Doo rebuild kit. 4" Kana intake, new 14/19 impeller and wear ring, oil level correct. 8100 out of the hole, quickly drops to between 7700 to 7800. When running WOT for more than a minute or two RPM's will drop to 7200 then climb back to 7400, 7500, 7700 and then drop again. I never see 8100 at WOT accept on launch!!!

    CLUTCH????


  2. #2
    could be sc slippage.

  3. #3
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    Possibly the clutch,sounds more like a boost leak to me...Who rebuilt your Scer and what did they set the slip to???

  4. #4
    Orlando Shark's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Miami, FL
    Posts
    2,419
    +1
    10
    Sounds to me that it can be possible for your intercooler to be leaking.

    Still have your stock cooler or Aftermarket?

  5. #5
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    How does the ski run??Does it run good up till the point were the RPMs drop??or does it have some spitting and sputtering to it??

  6. #6
    causeimez's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    39
    +1
    5
    Ski runs good. RPM'S are steady at idle, strong out the the hole and hold steady at all RPM accept WOT. I can run WOT for a few minutes then all of a sudden they will slip to 7200. Its strange....its a "smooth" but quick drop. In other words all 3 cylinders are firing fine and the engine is running smooth...Its just a drop in power. The RPM'S will climb back up (again, smooth and steady) but they wont hold for long and they drop again. I rebuilt the SC. I did not shim it but I did notice that the slip was at the lower end of the torque range.

  7. #7
    causeimez's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    39
    +1
    5
    Quote Originally Posted by Snoman View Post
    How does the ski run??Does it run good up till the point were the RPMs drop??or does it have some spitting and sputtering to it??
    ok, Pulled the SCer. Clutch slip is at 95-100 lbs/in. There was a small pool of oil at the SC inlet. I pulled the IC and it has a light film of oil on it. I'm assuming the seal behind the impeller has failed??? I ordered the aftermarket seal offered on this web page. My question is....could this cause the RPM drop?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Speedo all over the place
    By Laxcrazy23 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-16-2016, 11:03 AM
  2. rxpx et137+4, afrs all over the place, loss of power.
    By 98gsxl951 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 52
    Last Post: 05-05-2014, 08:31 AM
  3. AFR's all over the place
    By JohnW in forum 4-Tec Performance
    Replies: 29
    Last Post: 08-27-2013, 11:55 AM
  4. Is anyone else's temp display all over the place?
    By bruceg in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 09-05-2012, 11:27 AM
  5. Speedo bouncing all over the place/staying at 0
    By usrockband in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 7
    Last Post: 07-28-2012, 02:15 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •