Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    IOWA Ec_BuRn's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Montezuma, IA
    Posts
    32

    P1544 Exhaust, wont start? Help Please!

    Out riding today and the ski threw a 1544 and another code that i didnt catch. acted like somethin was in the prop so i started it back up and tapped the throttle to try to clear it while i was trying to make it back to the dock. then the ski shut off and wouldnt start again. loaded it up and took it home to take a look. tried to start start it again but acted like the battery was dead. the battery was very hot along with the engine. what would cause this and what should i do. im runnin a 2008 px with 60 hours on it.


  2. #2
    Mothman's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    West Texas
    Posts
    2,996
    +1
    1,477
    Pull the pump and inspect it for debris. There may be something lodged between the impeller and wear ring.

  3. #3
    IOWA Ec_BuRn's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Montezuma, IA
    Posts
    32
    Pulled the pump and I think I found the problem. Haha. Made the common mistake of letting an inexperienced rider pick up someone from shore. Obviously got a lil to close. Found 4 rocks in there, 3 of which were stuck in the prop. As you can see the wear ring is torn all to shit and the prop is a lil dinged up. So im thinkin a stainless wear ring and a 15/22r. Anything else i should look over, mabe the bearings in the pump?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	photo (2).jpg 
Views:	45 
Size:	73.4 KB 
ID:	242783   Click image for larger version. 

Name:	photo (1).jpg 
Views:	57 
Size:	79.5 KB 
ID:	242784   Click image for larger version. 

Name:	photo.jpg 
Views:	47 
Size:	91.9 KB 
ID:	242785  

  4. #4
    Eric Ocman's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cataula, Georgia, United States
    Posts
    4,700
    +1
    77
    Just replace with oem bro. You can have that prop repaired to if u like. Also inspect your sharks teeth.

  5. #5
    IOWA Ec_BuRn's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Montezuma, IA
    Posts
    32
    Quote Originally Posted by Ocman View Post
    Just replace with oem bro. You can have that prop repaired to if u like. Also inspect your sharks teeth.
    Sharks Teeth?

  6. #6
    Eric Ocman's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cataula, Georgia, United States
    Posts
    4,700
    +1
    77
    The plastic fins behind the pump bro.

  7. #7
    IOWA Ec_BuRn's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Montezuma, IA
    Posts
    32
    ordered an oem wear ring. suggestions on who to send the prop to.

  8. #8
    83.0 @ 8400 jhill19's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Teays Valley, West Virginia
    Posts
    2,800
    +1
    81
    impros or erik at speedfreeks are top notch!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 96 kawi zxi 1100 wont start.. help please
    By kawiguy in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-19-2015, 10:35 PM
  2. 01 ultra wont start.. help please - video link attached
    By kris6868 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 18
    Last Post: 08-14-2012, 10:52 PM
  3. 2002 virage txi wont start OMG PLEASE HELP
    By gwl in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 75
    Last Post: 05-30-2009, 08:26 PM
  4. GP1300r 2006 wont start! Help.
    By argus in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 12-04-2008, 07:42 PM
  5. Exhaust Temp Overheat - Help please
    By AZDan in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 09-17-2007, 09:53 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •