Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    SJ-(KY)'s Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Forest Hills,KY
    Posts
    278
    +1
    4

    Hurt motor again????????

    I just picked up a friends hurt 03 1300... I rode a couple times a week with my friend an this ski an outta know where one weekend last fall he hurt #1 piston. We thought it couldve sucked some water up since it dident have the tube on so we pulled the motor an looked at everything an sent the cylinder off to be fixed. We reassembled everything an got out on the water last week which sounded fine for about 5-6 minutes while it was out on the water while he was just verying low RPM's trying to get the rings to seat in the thing dropped RPM's agiain an died then wouldent start. We pulled a plug an it was grey meaning it something was hurt..... Do you guys have any idea what could keep causing this? Maybe clogged up oiling? Bad Injecter? Again the ski never saw more than half throttle and was out maybe 5-6 minutes :-/..


  2. #2
    Prism's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    "New" Jersey
    Posts
    826
    +1
    99
    If its the same cyl then there is another root cause. It could be an oil line, an injector, an air leak, a crank/seal, etc. After you repaired the engine and didn't find a root cause (you only suspected water intrusion which usually happens on #3) did you air test it to verify there were no air leaks?? I would consider that mandatory without a root cause being found.

  3. #3
    SJ-(KY)'s Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Forest Hills,KY
    Posts
    278
    +1
    4
    I never thought about an air leak... How would I go about testing for that?

  4. #4
    Yamaha artisan Cutlass's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Madison, WI, USA
    Posts
    2,500
    +1
    55

  5. #5
    SJ-(KY)'s Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Forest Hills,KY
    Posts
    278
    +1
    4
    Ok great...Good looking out

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Shoe horning spark motors again
    By GasResearch-VT.SE in forum Sea Doo Spark
    Replies: 10
    Last Post: 07-21-2015, 09:32 AM
  2. Will SCOM hurt the motor?
    By plexoer in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 03-02-2015, 11:30 PM
  3. I have the X Charger Curse ... Blew my motor again!
    By radeon in forum 4-Tec Performance
    Replies: 26
    Last Post: 04-20-2012, 07:08 AM
  4. 1995 SLT 750 - Motor failed AGAIN!!
    By bnasty in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 237
    Last Post: 08-17-2009, 06:55 PM
  5. I Got Hurt!!! Again!!
    By ultra150nc in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-19-2008, 07:52 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •