Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    1999 polaris slth no fire

    I have no fire on one cylinder. Changed boot on cable still nothing


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,584
    +1
    1,272
    Welcome

    Polaris issued an Ignition Update Kit for your engine.

    The problem may just be an ignition coil, but the more likely answer is to install the update kit. The two cylinder kit includes a new CDI, new magneto stator and new ignition coil.

    More info can be found via my signature links, under red domestic engine.

  3. #3
    It had the update kit on it and lost fire I bought a cdi and stator the original part # instaled it and I got fire to one cylinder,any ideas

  4. #4
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Did you keep the same coil you had before? The updated kits had their own specific coil. If you are now running the original ignition you most likely need the original style coil as well.

  5. #5
    Dont know I bought it used I never changed the coil,it ran fine when i bought it then lost fire

  6. #6
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    WHat color are the plug boots on the spark plug wires? The updated coil had orange boots on them. THe old style coil had the screw on black ones. My guess in that you are trying to run an updated coil with an original ignition. I'm pretty sure that wont work. Im not 100 percent sure, but I think the old style ignition fired the plugs sequentially, while the updated ignition fired them both together.

  7. #7
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    PM me your address I will send you the coil.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1999 Polaris SLTH-700 no tank pressure, ski not getting fuel. HELP
    By shogangp in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 3
    Last Post: 06-04-2014, 10:10 AM
  2. 1999 Polaris SLTH starter bolt size?
    By igeoff in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 09-12-2008, 08:41 PM
  3. 1999 Polaris SLTH will not start when warm
    By igeoff in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 4
    Last Post: 09-08-2008, 10:42 AM
  4. 1999 Polaris Genesis no power in water
    By kingjon3rd in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-05-2008, 06:59 AM
  5. 1999 Polaris SLTH STARTING PROB!
    By bski224 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 29
    Last Post: 02-04-2007, 10:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •