Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. #1

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Tierra Verde, Florida, United States
    Posts
    911
    +1
    17

    05 RXP another Low RPM"S 7600 to 7700

    Ok need some help! I just got this 05 RXP that needed some work. I have it running now but low RPM's around 7600 with seat off 7700+ speed at best GPS 64mph (HOT 90deg). Any help???

    Supercharger is good came off another ski. It has new plugs, oil level is good, wear ring looks good.

    Some other things I'm having problems with. The VTS is not working (ski doesn't think it has one) and it is getting coeds for compass witch it doesn't have one. I tried to take it to a dealer today to have them hook it up to BUSS but they wanted me to leave and charge me big $$$ not a nice place. I even called and ask if I need appointment NO just stop by anytime and will plug it in for you.

    Thanks


  2. #2
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Do you have the update harness? Some 05's need it.

  3. #3

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Tierra Verde, Florida, United States
    Posts
    911
    +1
    17
    Quote Originally Posted by MSRXP View Post
    Do you have the update harness? Some 05's need it.
    I'm really not sure but there is something taped in to it (1/2" around and maybe 4" long)

  4. #4

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Tierra Verde, Florida, United States
    Posts
    911
    +1
    17
    I just check the knock sensor with a ohm meter and didn't get any ready??? I had another sensor laying around and checked it also and nothing? Shouldn't I be getting a ready of 5m ohms or something like that??? What is the chance both sensors are bad? Would this hold my RPM to 7600 range? I'm not getting any codes on the cluster.

  5. #5
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267
    Usually those rpm's indicate a boost leak somewhere.

  6. #6
    Everthing louder than everything else! sHALlow's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Panama City, FL
    Posts
    391
    +1
    27
    Quote Originally Posted by troyheb View Post
    Usually those rpm's indicate a boost leak somewhere.
    +1, also check for anything stuck in the pump.

  7. #7

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Tierra Verde, Florida, United States
    Posts
    911
    +1
    17
    Quote Originally Posted by sHALlow View Post
    +1, also check for anything stuck in the pump.
    Nothing in the pump...I have had it out twice now and have looked both times.

  8. #8

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Tierra Verde, Florida, United States
    Posts
    911
    +1
    17
    Quote Originally Posted by troyheb View Post
    Usually those rpm's indicate a boost leak somewhere.
    I have looked at the hose and clamp and both look good. When I had the seat off, riding it I was looking for leaks and didn't find any

  9. #9
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267
    The hose from the SC has to be perfect.
    You said the SC came off a good ski. What rpm's was your ski running before you swaped chargers? Why did you swap chargers?
    What mods are done to the ski?

  10. #10
    Primary Language: Sarcasm Pony Racer's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    RiverShit, Ct
    Posts
    480
    +1
    28
    check the inside of your intercooler for oil caking, make sure its not plugged up.. my friend just had to clean his out this past week had the same symptoms your descibing.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 05 RXP 215 low/rough idle and hard to crank
    By Tanner215 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 06-29-2016, 08:35 AM
  2. Not Another RXP W/ Low RPM's........
    By GTLaser in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 08-16-2010, 10:42 AM
  3. Need some help on 05 RXP (loss of RPM's)
    By awague2 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 15
    Last Post: 06-25-2010, 09:36 AM
  4. Great deal on 04/05 RXP stock low hour ECU
    By caliburst in forum eBay Finds
    Replies: 0
    Last Post: 11-01-2009, 07:24 PM
  5. RXP-X low rpms?
    By Otacon132 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 03-16-2009, 10:16 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •