Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    loosing 800 rpm??

    On my Ultra LX. last season I was at an even 8000 rpm and was doing 59.8 on gps. This season it will not go above 7200 rpm. I have not gps'd it yet, but it def does not feel like 59mph.

    What could cause such a loss in rpm. I did not change up a single thing from last year? only thing different this year is the plugs I used. I went from the cheapest ones to the next level up.

    Any suggestions?

    Also, If I wanted to check compression in the cylinders, is there a fuse for the fuel pump? maybe one of my pistons is slowly dying. It sounds normal but who knows.

    Thanks


  2. #2
    Olomana's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Tahiti, French Polynesia
    Posts
    1,414
    +1
    76
    Your fuel might not be good.
    Try another plug

  3. #3
    Banned User
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    LA/oc
    Posts
    3,911
    +1
    129
    Your rpm and mph don't match 8000 rpm should be doing 70 mph

  4. #4
    Moderator #985 lasportsmn's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Pierre Part, Louisiana
    Posts
    4,780
    +1
    358
    Quote Originally Posted by FIRE0021 View Post
    Your rpm and mph don't match 8000 rpm should be doing 70 mph
    It is a natural LX.

  5. #5
    Quote Originally Posted by powerdbygarrett View Post
    On my Ultra LX last season I was at an even 8000 rpm and was doing 59.8 on gps.
    For a stock LX, that sounds too good to be true. The fastest I gpsed on LX was around 56 mph avd and maybe 57 mph on down hill, not sure about the rpm maybe 75-7600.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loosing RPM
    By victor555 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 09-06-2009, 06:40 AM
  2. idel and rpm problem 02 virage i 800
    By shur-katch in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 08-06-2009, 11:44 AM
  3. Gutted exhaust and lost 800 rpm
    By chemkexx in forum 4-Tec Performance
    Replies: 49
    Last Post: 06-22-2009, 08:20 PM
  4. solas impeller dropped my ski 800 rpms... WTF?
    By gofastcrazy in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 06-19-2009, 09:25 AM
  5. Loosing RPMs....help
    By johnD in forum 4-Tec Performance
    Replies: 19
    Last Post: 05-29-2006, 03:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •