Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Talking 95 slt 750 wont charge

    hey Guys got the ski running know it wont charge any ideas
    thanks
    Joker


  2. #2
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Joker,

    Check power (yellow wire) going into the LR23, it should be 15+ volts.
    Check the power coming out of the red/purple wire from the LR23, it should be roughly 13-14 volts. It's the charging wire going to the battery via the circuit breaker (make sure it's connected).
    If you have no input o battery voltage only from the yellow wire, test the stator.
    If you have no output from the red/purple AND have the correct input to the LR23 (from the yellow wire), replace the LR23.
    If you have the correct out-put from the LR23, check the wiring of the red/purple to the battery.
    Let us know what you find.
    I have 2 bucks on a bad LR23
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	order 007.jpg 
Views:	84 
Size:	67.4 KB 
ID:	12191  
    Last edited by ph2ocraft; 12-12-2006 at 12:48 PM.

  3. #3
    Okay PH2ocraft just did all the checking Im getting from yellow 11.60 volts & 12.0 volts from the red purple wire do you think the stator is bad
    Thanks
    Enrique

  4. #4
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    O.K. that's not good, here are the specs to test the stator.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Fuji Ignition Specs_001.jpg 
Views:	70 
Size:	119.7 KB 
ID:	12193  

  5. #5

    Cool

    OKay Ph20craft just check the ohms reading
    my reading are as follows
    RED/PURPLE WIRE .6 OHMS
    WHITE / YELLOW TO BLACK 223.5 OHMS
    BLUE / RED TO RED WHITE 91.8
    RED/WHITE TO GREEN/RED 516 OHMS

    WHAT DO YOU THINK OF READING .
    hEY AND THANKS FOR ALL YOUR HELP
    ENRIQUE

  6. #6
    john zigler's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    WI
    Posts
    2,545
    +1
    33
    LR23 = voltage regulator / rectifier.

    i have good voltage regs here, and stator coils assy's also if you need.

    zig

  7. #7
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    In the voltage test from the yellow wire you state less than 12 volts, two questions.
    Did you disconnect the yellow wire from the LR-23 when you tested it for voltage? Test the side that comes from the stator.
    Did you have the engine running when you tested for voltage at the yellow wire? It will not produce 14+ volts unless the engine is running.
    If you are getting proper voltage from the yellow charging wire, double check ALL grounds and replace the LR-23.

  8. #8
    Just checked again 12.0 volts when engine is off drops below 10. volts when engine is running I've checked the grounds they are Okay

  9. #9
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Verify there are no shorts, cuts, rips, tears etc. in the wires. Make sure all of the wires from the stator are connected to the correct spades at the terminal board.
    I'd remove the stator and send it to Jet Ski Solutions where John can test and repair it if neccessary.
    I still think yours is just an LR-23 problem, I don't know why...........as everything says stator.
    Is or was there any water in the electrical box and is there any rust at the connections below the board in the electrical box?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. fuel primer for 95' slt 750
    By xplayer2885 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 7
    Last Post: 08-03-2008, 09:13 AM
  2. 95 SLT 750 drive coupler
    By SharkCrazy in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 06-26-2007, 11:12 PM
  3. 95 sl 750 wont rev
    By waverunner in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 8
    Last Post: 06-20-2007, 09:41 PM
  4. 95 slt 750 hard start
    By tlbailes in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 06-08-2007, 12:18 AM
  5. TDR water box for 95 slt 750
    By xplayer2885 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 01-01-2007, 12:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •