Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    ZeeC's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Twin Cities, Minnesota
    Posts
    74
    +1
    2

    Hurricane boggy on warm start.

    This is the new one I just got, Gen III CDI, rebuilt carbs, new fuel lines,filters.

    After riding awhile and taking a break it will fire right up but won't get past 2800 rpm for a couple minutes, if I push it, it will bog out and die. After awhile I can usually feather it and get her going again, runs great after that.


  2. #2
    Is it flooding or is it starving for fuel, does it go if you hit the choke quick?

  3. #3
    ZeeC's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Twin Cities, Minnesota
    Posts
    74
    +1
    2
    Hitting the choke makes it die quicker LOL

    Think this is as easy as turning the needles on the carbs in a little bit?

  4. #4
    WFO 4 LIFE nitrosportman's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Temple, TX
    Posts
    235
    tank vent good? might be causing a pressure build up

  5. #5
    ZeeC's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Twin Cities, Minnesota
    Posts
    74
    +1
    2
    I would figure that would be the reverse, start up good and then die on me. Once she is going she is good.

  6. #6
    WFO 4 LIFE nitrosportman's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Temple, TX
    Posts
    235
    my thinking was fuel up, hit the lake, fuel sloshes around, pressurizes the tank, once the pressure builds up to a certain point it's making her run rich i don't know just brainstorming seemed logical at the time

    cant hurt to check

  7. #7
    It may be flooding check needle and seats

  8. #8
    ZeeC's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Twin Cities, Minnesota
    Posts
    74
    +1
    2
    When I rebuilt the carbs I replace the needle and seats in both of them and checked the pop-off pressure. But I will check again

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hard Warm Starts on 1997 SLT 780 (blue Fuji engine)
    By polaris780slt in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 17
    Last Post: 10-22-2013, 02:22 PM
  2. Warm start on 96 SLT 700
    By JMF1 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-04-2011, 01:41 PM
  3. 1998 SLTX Warm Start Problem
    By Doug B in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 08-16-2009, 07:40 PM
  4. 97 SPX buzzer stays on when starting.
    By ruinplay in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 0
    Last Post: 10-21-2008, 11:41 AM
  5. Took on water, started once and not again
    By 240witSR in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 05-07-2008, 09:35 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •