Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    2004 Yamaha XL700 waverunner-revs up but won't pick up speed

    It acts like the impeller is shot, but it is brand new.


  2. #2
    Mighty Mouse's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    876
    +1
    23
    Was the wear ring replaced as well? Rock it side to side while giving it throttle see you you get up on plane. If so, you've got a pump/wear ring issue. You could have stripped splines on the drive shaft or may bad coupler.

  3. #3
    Quote Originally Posted by Mighty Mouse View Post
    Was the wear ring replaced as well? Rock it side to side while giving it throttle see you you get up on plane. If so, you've got a pump/wear ring issue. You could have stripped splines on the drive shaft or may bad coupler.
    I have checked the splines and the coupler they are good. The impeller is within specs in the wear ring.

    Do you use regular feeler gauges to check clearance between impeller and wear ring?

  4. #4
    Mighty Mouse's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Mississippi
    Posts
    876
    +1
    23
    You can use a feeler gauge, but I usually fine a small wire .6mm or so. It's much easier to get it in there than a flat feeler gauge. What is your clearance? Also look at sealing your pump shoe. If you do a search, there are a number of ways to do it.

  5. #5
    The clearance was 12. I will try the pump shoe suggestion.
    Thanks.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2004 Polaris Virage I Starts intermittently but won't run
    By kabekona in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-10-2015, 11:46 AM
  2. 2001 Polaris Virage,701,3 seater,red engine.Engine revs up but won't move forward.
    By felderlostnspace in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 3
    Last Post: 10-09-2013, 12:35 AM
  3. 97 XP won't rev up HELP!!!
    By jared427 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-25-2008, 12:39 AM
  4. Revs, but won't go
    By Ruski in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 07-26-2007, 03:35 PM
  5. MSX 110 Won't rev up fully
    By bcbill in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-26-2007, 12:04 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •