Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Tommy Pantsdown's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    413
    +1
    11

    Started bogging, feathering throttle clears it up.

    2001 GPR DPlate/Sensor, Fuel Clunks on a modified pickup, R&D Plate, primer, premix (40:1 Yamaha 2R Oil), OEM carb rebuild kits done by my buddy at the Yam dealer.

    Last year when I bought this thing, I swept through it and did the above mods. The ski ran top notch for 30 hours of run time since then. The only thing to change since then is the place I now launch at.

    I have a 10 minute ride of idle speed (no wake) before I get to the lake. Where as I use to have a 30-40ft no wake zone at my other launch site. I notice with the premix I load up really, really bad. I try to give the throttle a good blip here and there but I noticed I've started to get a really bad bog when I get to the lake. Feathering the throttle usually clears it up after 10-30 seconds of giving it light blips then more and more gas.


    Also, when I anchor and hangout on the beach for a bit I started getting this. Which is really odd to me. Thoughts?


  2. #2

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Orange County, Ca
    Posts
    275
    +1
    1
    Your waterbox is fill with water, that why we use the jet work mod, to keep the waterbox dry till a certain rpm has been reach then the jetwork open up and shoot water to your waterbox.

  3. #3
    its apparently very common

  4. #4
    Mine had a simliar problem, it turned out the resistor i plugged in to replace the sensor went bad, i plugged the sensor back in and ski ran perfect, ordered another resistor online.

  5. #5
    Tommy Pantsdown's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    413
    +1
    11
    Wow, makes a lot of sense. Didn't even think of the water box backing up. I just started researching the hole shot and cavition mods so I'll have to get on that.

    One thing I found fun is when searching for the Jet Works mod, you just find a million posts referencing it as a mod done or a mod that will be done but rarely do you find an explanation of its purpose. If I throw it in I'll have to do a how to so we can sticky it. The Hydrotoys link everyone always posts has never worked for me. Their site is really slow to respond and fails to load for me.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 06-18-2012, 10:19 AM
  2. WFO Throttle: Setting It Up
    By Cashito in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 03-04-2010, 07:38 PM
  3. Starting it up for the First time
    By Davpmars in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 16
    Last Post: 08-18-2009, 02:24 PM
  4. new throttle, now it redlines at start up?
    By sfackett0 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 03-29-2009, 05:42 PM
  5. 96 SL900 only starts when feathering throttle and runs slow
    By turk0004 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 50
    Last Post: 10-11-2007, 07:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •