Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    8

    2003 140 blowing engines

    First Engine, cylinder 1, seized after 70 hours. Had a new engine installed, during the break in it seized after 20 minutes (same cylinder). Fuel injector was thought to be leaking fuel and washing the oil off the cylinder, so had a new injector installed and "mapped" to the next newly installed engine. This new engine ran for 6 minutes and seized cylinder #2. Two different repair shops have looked at this and can't come up with a solution to the problem. It seems to be oil related, since the cylinder is dry. Any thoughts? It is both oil and fuel injected. The fourth engine is being installed (for free again) but no one wants to start it.


  2. #2

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Homer Glen Il.
    Posts
    8,702
    +1
    109
    where are thes engines coming from ???

  3. #3

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Homer Glen Il.
    Posts
    8,702
    +1
    109
    has anyone verified the fuel pressure is ok

  4. #4

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    8
    I'm being told STB

  5. #5

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    8
    I don't know if anyone has verified the fuel pressure. I don't know much about these engines. I only have owned one since March of this year, so if the fuel pressure a worry area?

  6. #6

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Homer Glen Il.
    Posts
    8,702
    +1
    109
    yes if you lose fuel pressure they will let go .

  7. #7

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    8
    I'll forward this to my mechanic and have them check it. Thanks.

  8. #8

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    8
    What would cause loss of fuel pressure?

  9. #9

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Homer Glen Il.
    Posts
    8,702
    +1
    109
    the fuel reglator falls off the pump and you get enough pressure to run but it runs leans and usaually burns up a piston

  10. #10

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    8
    Can this happen in just 6 minutes at low RPM?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2003 polaris msx 140 Check Engine light coming on aand off
    By Georgez300 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-21-2013, 09:19 PM
  2. Need MSX 140 complee engine and ca't find one
    By sbquality in forum MSX/Matrix
    Replies: 6
    Last Post: 07-22-2010, 06:16 AM
  3. 2003 Yamaha GP1300R Engine question
    By jlund in forum Yamaha ECU Support
    Replies: 2
    Last Post: 07-21-2010, 10:39 PM
  4. Help 2003 1200xlt blowing pistons
    By fishman1000 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 08-10-2008, 11:31 PM
  5. 2003 GTX - new engine
    By mikemdd in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 3
    Last Post: 04-14-2008, 08:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •