Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    97 SPX Solenoid clicks but starter does not run

    HI. New to these forums but I have been on here for a few weeks looking for solutions. I love SeaDoos and I have a 97 SPX.
    My problem is, I get a click from my solenoid but then nothing happens to my starter. Yes, I am aware of what the problem might be after reading my manual several times. I started right from a new battery that has full charge @ 13.4 volts. All contact points have been sanded and cleaned and then a mild film of electric grease. Every power wire has been checked for defects and/or grounding. So now I'm at the starter and I'm wondering if I need to pull it out. I have read many threads involving my particular problem. I'm just not seeing any answers yet. So if anyone has an answer, please reply. If I diagnose the problem myself, I will post the answer here.


  2. #2
    Crazy. Removed the starter which was easy enough, minus the blind fasteners. After removing said unit, water poured out of it. Nice. Discovered O-rings were damaged and not sealing the unit anymore. No need to buy a new starter, just a cheap rebuild kit.

  3. #3
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    6,530
    +1
    1,281
    don't cheap out here..replace the starter..starters leak for one reason,they were badly overheated at some point and the o-rings took a holiday. How many times do you want to pull that starter?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Starter does not enage Bendix
    By chevy37 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 32
    Last Post: 06-27-2017, 10:47 AM
  2. 2002 GTX 4TEC - Starts but does not run -
    By Chylydog in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 09-26-2013, 05:39 PM
  3. 95 SPI Cranks but does not run
    By ppezzolla in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 06-11-2009, 02:45 PM
  4. 1996 SLT 780 Turns Over But Does Not Run
    By gchanspike in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 7
    Last Post: 06-22-2008, 04:57 PM
  5. 97 SPX - Dead Clicking
    By 04RXP22 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 14
    Last Post: 08-19-2007, 06:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •