Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Walnut grove , Canada
    Posts
    6

    Cool -HELP- 2005 rxp broken. Not starting, nothing.

    Hey everyone, I have a 2005 rxp that is busted.
    My dad was on it and he decided it was a good idea to a boat in shallow water, sucked up a rock mangled the housing, prop, etc.. All of that has been replaced. What happened was that he kept pushing it after the incident on his way back, cavitating water like crazy, the machine then showed over heating on dash. And then immediately cut the power. The exhaust partially melted and popped off the manifold and sank the machine took on a lot of water( 1/2- 2/3 of the compartment ) . It wasn't run when it was under water. After draining the water pull the plugs turned it over , changed the oil. After it ran very poorly . Then a couple days later it doesn't do anything.

    -nothing on the dash
    - one long beep not the normal three
    - no response from motor at all


    Need this this running soon so all the help would be great !

    Thanks !


  2. #2
    I would rinse and clean all electrical connections, especially if filled with salr water. Clean and check all fuses on the mpem, and clean battery terminals. Did water come out of the plug holes when you turned it over?

  3. #3

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Walnut grove , Canada
    Posts
    6
    It was fresh water, and yeah water did come out of the plug holes

  4. #4

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Walnut grove , Canada
    Posts
    6
    The trim motor wants to work, can hear it click

  5. #5

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Walnut grove , Canada
    Posts
    6
    -update- solenoid is shot, it turns over but no spark. What could cause no spark?

  6. #6
    JFizzleJR's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    FL
    Posts
    8,625
    +1
    806
    Quote Originally Posted by IIvonnyII View Post
    -update- solenoid is shot, it turns over but no spark. What could cause no spark?
    Check your ignition coils and if you didn't take the intake manifold off to empty out the water I can almost guarantee you that that is one of your major issues.

  7. #7

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Walnut grove , Canada
    Posts
    6
    Yeah I still have to take the manifold off. But could water in the manifold make it so it wouldn't spark?

  8. #8
    JFizzleJR's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    FL
    Posts
    8,625
    +1
    806
    Quote Originally Posted by IIvonnyII View Post
    Yeah I still have to take the manifold off. But could water in the manifold make it so it wouldn't spark?
    Yes, without a doubt.

  9. #9

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Walnut grove , Canada
    Posts
    6
    Ok, switched the solenoid ... Still doesn't turn over with the switch. Poles Have to be jumped, the switch just bad too? Or is There a sensor somewhere that controls it?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 07 rxp will not start
    By rw40426 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 07-08-2008, 04:14 PM
  2. Help, my 900ZXI will not start or do anything
    By jarcynvicnchris93 in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 04-22-2008, 07:35 PM
  3. 05 RXP will not start
    By Roger H in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 01-21-2008, 01:45 AM
  4. RXP will not start, PLEASE HELP!
    By TroyRXP15 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 05-27-2007, 05:36 PM
  5. 2005 RXP Trim not working?
    By idizzy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 06-27-2006, 05:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •