Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Augusta, GA
    Posts
    1

    Question 2000 Genesis FFI..runs fine but won't move forward or reverse

    Hello from a new member and someone who knows nothing about my ski.

    Mine will crank and run fine but it won't move forward or reverse..the impeller seems to have "slipped" on the shaft and is not turning at all when the shaft turns.

    I would welcome any comments that may help...except "take it to a dealer"..I've called them and they want a small fortune to do anything..so I'm going to do it myself..lol

    Thank you....


  2. #2
    casey67's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lemont,IL
    Posts
    2,571
    +1
    35
    The most common part,is the coupler on the back of the engine.
    http://www.partspitstop.com/pages/Oe...8D/20400/37906

    Take it apart to make sure there isn't other damage to the driveshaft

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2000 polaris genesis i starts fine but high revs to WOT
    By grover.gator in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 07-03-2015, 01:35 PM
  2. 2001 Polaris Virage,701,3 seater,red engine.Engine revs up but won't move forward.
    By felderlostnspace in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 3
    Last Post: 10-09-2013, 12:35 AM
  3. 2000 Genesis FFI Idles but bogs on throttle
    By jls7707 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 28
    Last Post: 07-22-2010, 04:53 AM
  4. Runs fine but still only getting 55ish
    By jahkneefive in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 7
    Last Post: 07-27-2007, 01:33 PM
  5. 2000 Genesis FFI questions
    By havasufun in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-10-2007, 06:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •