Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    canada
    Posts
    297

    wather problem in my brand new intercooler riva gen 2

    hi
    i have wather in my intercooler.
    My old one riva gen 1 have the same problem because it was leaking.
    But the new one i did some test and i have no leaking.
    After 3 hourer ride i have wather in it.
    Why?
    condensation or humidity?
    my air filter is in the back of my seadoo.
    juste above of my supercharge.


  2. #2
    Fast & Loud meeper's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    West Grove, PA
    Posts
    5,019
    +1
    54
    is this the X model IC or the new gen2 that just came out?

  3. #3

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    canada
    Posts
    297
    Quote Originally Posted by meeper View Post
    is this the X model IC or the new gen2 that just came out?
    the brand new one the riva gen 2 (vortech)

  4. #4
    Fast & Loud meeper's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    West Grove, PA
    Posts
    5,019
    +1
    54
    i hear it is not a vortech core this time around, wow this is not good news, 3hrs and busted? I've never seen moisture in the IC unless they are cracked and leaking, maybe take for another ride and see if its missing or down on rpms? see if water is in there again ?? i think a pressure test is really only way to tell...

  5. #5

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    canada
    Posts
    297
    i just make a teste in a pool and compress air and no bubble came out .

    its really strange
    my engine swallow the wather at 8200rpm
    the fealling was not nice.
    the intercooler cost me with the shipping 1000$
    please need help

  6. #6

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    canada
    Posts
    297
    in quebec we have no place to go to repair tuned watercraft

  7. #7
    DaveC's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Central Oklahoma
    Posts
    2,362
    +1
    41
    If that is the newest intercooler that Riva just started shipping, have you contacted Jerry about the issue ? That is if you purchased from Jerry, I am sure he will get some answers for you.

  8. #8

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    canada
    Posts
    297
    i buy it on the greenhulk performance part ( 4 tech performance)

  9. #9
    DaveC's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Central Oklahoma
    Posts
    2,362
    +1
    41
    If it is leaking send Jerry an e-mail or a PM here on GH and let him know of the problem.

  10. #10
    Water4fire's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    New Braunfels TX.
    Posts
    10,058
    +1
    790
    It could be just the condensation in the IC from cooling the air. I have had it in my IC's on times. As we are hot and humid as hell and when you compress then cool the air it makes this happen.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Do i have a bad starter in my brand new ski?
    By truwrxtacy in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-22-2015, 09:59 AM
  2. FS Gauging interest in selling my brand new 1500cc 66v motor
    By porschemaniac in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 3
    Last Post: 01-16-2012, 10:54 AM
  3. putting my brand new 260x in the water tomorrow
    By official_style in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 05-26-2010, 12:13 AM
  4. Pretty sure my brand new engine is toast
    By SantaCruz163 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 25
    Last Post: 06-08-2008, 03:19 AM
  5. My brand new boat from U.S.A
    By qatar2000kk in forum Sea Doo Sport Boats
    Replies: 10
    Last Post: 10-23-2007, 03:09 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •