Page 1 of 10 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 95
  1. #1
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7

    Compression Test Results

    In order like this 3 - 2 - 1.

    #3 is 130 - #2 is 145 #1 is 145.
    Here is my issue... I water locked the engine about 25 hours ago. 20 hrs ago I upgraded to the X-setup and speed was down. Jerry tweaked my prop to dial the rpm's in. Everything ran fine. I added an adjustable nozzle with an 81 mm ring. RPM's went from 8160 to 7700. After I put 8 hrs on it in TX back at the TX Mudbug, I got a P0352 code which is #2 grouded to 12V. Turns out I dropped a silicone gasket out of the plug connector. Got a new one installed along with NEW coils and that problem was resolved. I took the ski to the dealer and had all of the codes reset and cleared. NO CHANGE.... Jerry pulled pitch from the prop and NO change for the RPM's. I removed the nozzle and it went up to 7840. I sent the charger to Jerry this week and the seals were good and the slip was dead on. I am stumped. I have also ordered a new Walbro Fuel pump and it should be here Saturday. The only thing I can think of is the TPS... I am out of guesses and things to try. I have even tried to take the ECU out and the battery out overnight to reset it as suggested by Josh and Jerry. KSalles (Keith) also suggested this as well. Well I ran it Tuesday and no change. The engine runs very well but it seems a little weak and has trouble pushing through the 81mm ring.
    Steve, this is what I called you about on Sunday.
    ANY IDEAS FELLAS?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	ImageUploadedByTapatalk1313094269.181080.jpg 
Views:	56 
Size:	81.3 KB 
ID:	249305   Click image for larger version. 

Name:	ImageUploadedByTapatalk1313094245.592575.jpg 
Views:	50 
Size:	113.2 KB 
ID:	249304   Click image for larger version. 

Name:	ImageUploadedByTapatalk1313094195.541829.jpg 
Views:	54 
Size:	56.8 KB 
ID:	249303  


  2. #2
    shrabber's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    5,305
    +1
    376
    Compression is good, are they stock pistons? With my cp 9.5's straight up I was getting the same 145,145.135. Have you retarded your timming? Mine full retard is 140,140,130

  3. #3
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    OEM EVERYTHING! Internal wise. I have not broken into the casings ANY! I don't know what else it could be. It might be the fuel pump. It is the only thing I can think of other than the TPS.

  4. #4
    Bob 1tommygunner1927's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    6,378
    +1
    981
    Whats the current pitch? Wrong ring size, boost leaks, high air temps, high humidity, low barametric pressure.......put an 85mm ring in and report back with the weather conditions.

  5. #5
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    Compression looks great!

  6. #6
    Sturm215's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Lakeland florida
    Posts
    1,893
    +1
    64
    Quote Originally Posted by MSRXP View Post
    OEM EVERYTHING! Internal wise. I have not broken into the casings ANY! I don't know what else it could be. It might be the fuel pump. It is the only thing I can think of other than the TPS.
    X set up as in OEM external intercooler and x charger and 42 injectors correct?

  7. #7
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Quote Originally Posted by 1tommygunner1927 View Post
    Whats the current pitch? Wrong ring size, boost leaks, high air temps, high humidity, low barametric pressure.......put an 85mm ring in and report back with the weather conditions.
    I put an 84 in there Tuesday and no RPM change.

  8. #8
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Quote Originally Posted by Sturm215 View Post
    X set up as in OEM external intercooler and x charger and 42 injectors correct?
    X-Charger 42's RRFPR, Fizzle IC and 15/20...

  9. #9
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Quote Originally Posted by Green Hulk View Post
    Compression looks great!
    At least the rings aren't fried. Should I do a leakdown test....

  10. #10
    Sturm215's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Lakeland florida
    Posts
    1,893
    +1
    64
    So you Had impeller pitched along with the adjustable nozzle and rings.. then you took nozzle off and had jerry pull some pitch out of it..... was it enough? you are only down 200 rpms..

Page 1 of 10 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Compression test results?
    By tornado34 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 25
    Last Post: 11-12-2014, 01:04 PM
  2. Compression test results good?
    By ProZadoX in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 10-31-2013, 04:21 PM
  3. Seadoo 787 RFI Compression Test Results
    By impulsive in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 2
    Last Post: 04-29-2012, 10:52 AM
  4. Compression test results
    By DaveC in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 08-14-2011, 01:29 PM
  5. compression test results
    By chucks4x4 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-07-2009, 02:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •