Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Prop issues on my 06 rxp

    Hey guys i have an 06 rxp with a riva stage 1 kit with a steel wear ring i get prop spin out of the hole with the 14/19 prop i keep tweeking the prop and now have it at a 15/18 and still it spins out of the hole its turning 7840 rpm and 69-70 mph any suggestions


  2. #2
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Take the pitch back down to a 13.5/18 or so. Your carbon seal is going out. Ask me how I know.

  3. #3
    shrabber's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    5,305
    +1
    376
    I get prop spin too new prop carbon ring speedfreaks bellow band new bearing etc if I roll 1mph nothing dead stop prop spin too. My prop to ring clearance is well within specs.

  4. #4
    ndarimont's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Aurora, IL
    Posts
    239
    How do you know its the carbon ring???

  5. #5
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    New prop, new wear ring, and it still cavitates.... It is sucking air from somewhere. Only place is the carbon seal and the fact that it is an 06. It is time for another one.

    Get the SFR bellow band while you are at it. Here is a list of part numbers you will need.....

    Click image for larger version. 

Name:	06RXT.jpg 
Views:	55 
Size:	78.8 KB 
ID:	249414

  6. #6
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    You will also need this as well.....


    http://www.4-tecperformance.com/inde...oducts_id=1747

  7. #7
    jheyde's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Mansfield,OH
    Posts
    40
    I have an 06 RXT that is experiencing the same thing. New prop. New Wear ring. Spins like a top. I've seen geriatric scooters move faster than my ski. I have a new carbon seal, hat, c clip and orings on order, along with a new bellows and a SFR BB. I've got 110 hours on it...but the lake is rough where I'm at, I'm in and out of the water constantly. I don't seem to be taking water on, but I'm topping at only 60mph on GPS.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. can I use OEM Parts from a 07 RXP on my 06 RXP?
    By Christobodio in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 09-16-2012, 02:06 PM
  2. What do I have to change to put an X s/c on my 06 rxp?
    By ModularJunk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 07-31-2008, 07:31 AM
  3. I think I blew my motor on my 06 RXP???
    By MVR 155 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 06-13-2008, 04:11 PM
  4. Mods on my 06 RXP
    By Pirates81 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 03-30-2007, 07:41 PM
  5. My reg Stickers on my 06 rxp
    By ADAMBOMB in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 04-11-2006, 10:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •