Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 26
  1. #1
    o uncola o's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    1,060

    Angry Crazy high idle... then it dies.

    New issue. Now the ski turns over when I hit the starter. Replaced the CAPS sensor and no longer have that error code.

    It is very difficult to get started. Only way that I have found is to either use started fluid or to bump the started about 2 times by just barely contacting the button and then to start normally.

    Once it is started, the RPM is crazy high at "idle"... around 2200. It will run for a bit and then will die. I cannot really leave it running for any length of time because the way the cooling system is set up right now does not allow it to be on the hose.

    Any ideas?


    Also should mention that the fuel gauge still does not work. Keeps reading as low fuel condition. But the sender does send fuel down the line to the injectors.


  2. #2
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    What ski?

  3. #3
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Maybe vacuum leak.

  4. #4
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407
    1+
    Quote Originally Posted by skoepp View Post
    Maybe vacuum leak.

  5. #5
    o uncola o's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    1,060
    Quote Originally Posted by MSRXP View Post
    What ski?
    http://www.greenhulk.net/forums/show...ves-you-lemons...

  6. #6
    o uncola o's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    1,060
    Quote Originally Posted by beerdart View Post
    1+
    Is there a specific location that I should start to look for the leak?

  7. #7
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407
    The easiest way is to pressurize the intake system. Areas to check SC block off plug (if installed) intake manifold gasket and the seam around the manifold. Anything after the throttle plate.

  8. #8
    o uncola o's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    1,060
    Quote Originally Posted by beerdart View Post
    The easiest way is to pressurize the intake system. Areas to check SC block off plug (if installed) intake manifold gasket and the seam around the manifold. Anything after the throttle plate.
    Thank you! I will check it out right now.

    -Jason

  9. #9
    Idle bypass valve

  10. #10
    o uncola o's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    1,060
    Quote Originally Posted by RossM View Post
    Idle bypass valve
    Something I should check on it? Replace it?

    Thanks.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Stumped! P0106, high initial idle then lowers to sputter, 2010 RXTX
    By Ski Hacks MG in forum 4-Tec Performance
    Replies: 24
    Last Post: 09-16-2015, 07:57 AM
  2. RXT running on hose then it died
    By gms05rxt in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 06-13-2015, 06:42 AM
  3. after rebuilding RXT iS its on high idle
    By jake555 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-11-2012, 08:02 AM
  4. Slx 1200 idles then dies
    By Pastrykiller in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-03-2011, 02:54 PM
  5. High Idle After it runs a while
    By retro in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 08-14-2009, 06:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •