Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    oct6454's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gig Habor, Washington
    Posts
    758
    +1
    8

    Knock Sensor Problems Continue

    So while i was on vacation, the ski was filled with 87 octane one time because we were low on gas and thats all the dock offered. Long story short the ski through the knock sensor code. 0326. I figured it was because of the 87, now i have been through 3 tanks of premium and it still gives me the code every once in awhile. Not everytime but id say 2/3 times. So my question is, do i need the update? or do i have a bad sensor? Yes my ski is an 04.

    Thanks:Oliver


  2. #2

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Toledo, Ohio
    Posts
    199
    +1
    2
    The ski never had a problem before the 87 octane fuel? Whats your max rpms?

  3. #3
    blackvr's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    west palm beach
    Posts
    520
    +1
    70
    more then likely the wire that goes from the ecu to the sensor plug is bad. i had the same issues with mine. when i performed the ohms tests in the book i found the problem. replace the wire with a new shielded wire and problem solved. this is on a 04 rxp

  4. #4
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Quote Originally Posted by blackvr View Post
    more then likely the wire that goes from the ecu to the sensor plug is bad. i had the same issues with mine. when i performed the ohms tests in the book i found the problem. replace the wire with a new shielded wire and problem solved. this is on a 04 rxp
    +1. That could be the problem. What I would do is take it to the dealer and have the codes reset. Usually if a stored active code is present it needs to be cleared as the ECM is looking for variances. Try that and see what happens.

  5. #5
    oct6454's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gig Habor, Washington
    Posts
    758
    +1
    8
    Okay, thanks guys! Sorry i didnt respond, i was sent away to college so i couldn't get my internet working for the longest time! Luckily my house is only 25min drive from my dorm so i can still ride and wrench as i see fit haha. But thankyou for the advice, i think i'll bring it to the dealer first and then replace that wire. As for the RPM's it limits them to 6700, and yes it only started after running 87.

  6. #6
    oct6454's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gig Habor, Washington
    Posts
    758
    +1
    8
    Does Anyone have a diagram showing which wire? I do not have my laptop with my manual stored on it, thats why i ask haha.

  7. #7
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	2005 Sea-Doo Engine Service Manual.jpg 
Views:	2039 
Size:	63.7 KB 
ID:	251346  

  8. #8
    oct6454's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gig Habor, Washington
    Posts
    758
    +1
    8
    I hate this computer! I cant even make out the diagram, guess i'll just wait till i get back to my dorm. Thanks for the help guys!

  9. #9
    oct6454's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gig Habor, Washington
    Posts
    758
    +1
    8
    So.... i gotta really dumb question. How did u just replace the wire from that A-Plug? Wiring scrars me and that seems very hard to do! Secondly, where does it tell you how to do an ohms test? Sorry for all the questions, riding at 40mph is getting kinda old! hahaha

  10. #10
    oct6454's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gig Habor, Washington
    Posts
    758
    +1
    8
    Anyone?? should i just replace the Sensor?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. code 25 knock sensor problem
    By boatman2007 in forum Honda Performance
    Replies: 0
    Last Post: 08-06-2013, 06:26 PM
  2. 06 RXP Knock Sensor Problem P0326
    By Antiguan FZR in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 12-05-2012, 12:40 PM
  3. 04 RXP Knock Sensor Issues Continue .... Need Advice
    By thompsdw in forum 4-Tec Performance
    Replies: 31
    Last Post: 06-24-2012, 11:25 AM
  4. knock sensor problem
    By 06rxp11 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 05-30-2011, 05:01 PM
  5. HELP wite my f12x -02 knock sensor problem
    By audirs2 in forum Honda Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 08-17-2007, 07:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •