Results 1 to 5 of 5

Thread: Lost RPMs

  1. #1
    immred's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Manassas VA
    Posts
    154
    +1
    1

    Lost RPMs

    2010 RXT-X260 50 Hrs. Stage I with Jerry ECU flash. First time out 74 mph at 8383 rpm.
    Next day max= 70 mph at 8100 rpm. everything I can see looks good. Any ideas would be appreaciated.


  2. #2
    2006 Turbo RXP boBO's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    STATE OF KUWAIT
    Posts
    1,034
    *boost leak
    *supercharg slip

  3. #3
    immred's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Manassas VA
    Posts
    154
    +1
    1
    I'm not faniliar with "boost" where woud a leak happen?
    I was thinking SC. I tried to move the impeller by hand. I could only move it slightly. Should I be able to move it at all?
    Thanks,
    Ed

  4. #4
    Fastest in my cove sfackett0's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Sparrows Point, MD (near the Key Bridge)
    Posts
    1,000
    +1
    22
    a leak can happen anywhere there is a slicone to metal joint. From the charger to the throttle body on internal IC skis, or from the SC to the IC and then from the IC to the TB.

  5. #5
    immred's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Manassas VA
    Posts
    154
    +1
    1
    Thanks, I thought "boost" had something to do with the more complicated upgrades. I guess if I had a simple pressure guage tapped in the line near the TB I would be able to keep an eye on the boost and know when something wasn't right.
    Everything's tight. It must be the SC cluch slipping a little. At 50 hrs I guess I need to decide if I should have the 100 hr rebuild done early, buy a better SC or just try to tighten the cluch a little. I live in Virgina and ski season is short. Thanks for the help. Ed.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. lost rpm update
    By MDGPR in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 19
    Last Post: 07-13-2006, 12:14 PM
  2. RXP lost rpms
    By RedRyderRXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 28
    Last Post: 07-13-2006, 12:59 AM
  3. Lost RPM after installing RIVA Power Filter...help!
    By RXP-REX in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 05-29-2006, 06:39 PM
  4. lost rpms
    By MDGPR in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 05-19-2006, 03:07 AM
  5. lost rpms after fiting solas 14/19
    By Top banana in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 10-10-2005, 06:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •