Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    o uncola o's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    1,060

    Angry Problems with ski dying on acceleration.

    I have been trying to sort this issue out for a month now. Finally got the ski to start running. It usually takes a small squirt of starter fluid before it will run at all. When it does run, it has very high idol (usually around 2200 rpm). I have checked for a vacuum issue and I have come up empty.

    When I give it throttle, the motor dies instantly.

    I am running out of ideas here.

    Any help would be very much appreciated.

    Links to other threads where I have asked for help:

    http://www.greenhulk.net/forums/show...ves-you-lemons...
    http://www.greenhulk.net/forums/show....-then-it-dies.


  2. #2
    o uncola o's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    1,060
    Guess I am SOL.

  3. #3

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    euxton nr chorley lancashire, england
    Posts
    1,500
    +1
    1
    have you tried hitting the set button 5 times to look for codes? My guess is the map sensor or throttle position sensor tps, let me know regards bill

  4. #4
    HORSEPOWER JUNKIE 9secZO6's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Belle Chasse, La.
    Posts
    2,006
    +1
    1
    Check the fuel pressure.........

  5. #5
    o uncola o's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    1,060
    Quote Originally Posted by jetskibill9999 View Post
    have you tried hitting the set button 5 times to look for codes? My guess is the map sensor or throttle position sensor tps, let me know regards bill
    TPS is working. Verified by buds.

    Could be MAP I guess. Any good way to check it?

    Fuel pressure is 60 PSI and constant.

  6. #6
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    It would make it much easier to follow if you post all the info and testing in one thread instead of 4..

  7. #7
    o uncola o's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    1,060
    I linked to them. I am unsure if Sea Doo guys cruise the Conversion section of the forum. Just trying to get as many opinions as possible.

  8. #8
    shrabber's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    5,305
    +1
    376
    check each injector for pulse each plug for spark sound like a mis firing cylinder. I had the same problem a little high idle hit gas bogged one injector was not pulsing

  9. #9
    o uncola o's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    1,060
    Quote Originally Posted by shrabber View Post
    check each injector for pulse each plug for spark sound like a mis firing cylinder. I had the same problem a little high idle hit gas bogged one injector was not pulsing
    Thank you for the suggestion. Checked the injectors by individually firing them with BUDS. Could feel them pulsing.

    Also, ski does not just bog. It immediately dies. Similar to if you would hit the kill switch.

    Thank you though! I sincerely appreciate any ideas and help!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problems with air system on 260x
    By GEKKON4 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 06-23-2010, 03:03 PM
  2. problems with reverse assembly on polaris virage
    By jryan15 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 05-28-2009, 10:04 PM
  3. Problem with ski starting
    By Sea-Yaa in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 02-25-2008, 08:58 PM
  4. Any problems with 120 mains on a 1200 GPR?
    By mrbtd in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 06-27-2007, 02:10 PM
  5. Weird problem with ski this past weekend
    By carbuff91 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 05-20-2006, 06:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •