Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    euxton nr chorley lancashire, england
    Posts
    1,500
    +1
    1

    urgent help needed error code 1680 and 1517 on a 04 rxp

    hi i have just finished putting a double flywheel gear in this 04 rxp when ive come to start it all i get is partial cranking and the 1680 and 1517 code have i got some electrical conecters crossed ?


  2. #2

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    euxton nr chorley lancashire, england
    Posts
    1,500
    +1
    1
    or has it lost its memory cause the battery was disconected

  3. #3
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407
    1517 compass out of range dont worry about that.

    1680 Comm problem between MPEM
    Possible cause:
    Damaged circuit wires, damaged connector, damaged MPEM output pins.
    Diagnostic connector cap not connected.
    Service action:
    Connect diagnostic connector cap.

  4. #4
    A smart admits!A wicked excuses!An idiot insists! mitsakosgt's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    GREECE ATHENS , NAXOS
    Posts
    2,693
    +1
    40
    P1517
    Compass out
    of range

    Possible cause:
    Damaged sensor, damaged circuit wires, damaged connector or damaged MPEM output pins.
    Service action:
    Check compass connection.
    Connect or disable compass in setting page


    P1680 —
    Communication
    problem detected
    by MPEM

    Possible cause:
    Damaged circuit wires, damaged connector, damaged MPEM output pins.
    Diagnostic connector cap not connected.
    Service action:
    Connect diagnostic connector cap.

    Hope this helps!

  5. #5
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407

  6. #6
    A smart admits!A wicked excuses!An idiot insists! mitsakosgt's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    GREECE ATHENS , NAXOS
    Posts
    2,693
    +1
    40
    Quote Originally Posted by beerdart View Post

  7. #7

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    euxton nr chorley lancashire, england
    Posts
    1,500
    +1
    1
    ok it was a low battery but after i switch it off the empem makes a noise with no landyard on, is there a timer on it like the topps valve ?

  8. #8

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    euxton nr chorley lancashire, england
    Posts
    1,500
    +1
    1
    i had another code which has disappeard now 0500 has anyone seen that? This empem is still making a buzzing noise with no landyard ?

  9. #9

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    euxton nr chorley lancashire, england
    Posts
    1,500
    +1
    1
    bump

  10. #10

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    euxton nr chorley lancashire, england
    Posts
    1,500
    +1
    1
    i guess theres no experts

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Error Code 135 and 132. APS Replaced twice, still gives error code! Help?
    By Radcon15 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 09-05-2012, 10:25 AM
  2. need help 2005 rtx code 0112 and code 1200
    By mozer in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 06-01-2011, 09:22 PM
  3. Help with error code
    By josh_m in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 05-31-2010, 08:29 PM
  4. Urgent Help Needed!
    By benjuk in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 04-26-2010, 09:36 AM
  5. urgent help needed for 06 gti 4tec
    By jetskibill9999 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 02-14-2009, 10:40 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •