Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    greenville texas
    Posts
    8

    o.p.a.s not working

    I know from using the search feature that most if not all have removed the opas system but i do not want to remove it and was wondering if any one could help me find out why mine do not come down at all even when not running. i understand that it is the water pressure that pushes them up so i don't understand why they both will not come down. any help will be greatly appreciated.


  2. #2
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Quote Originally Posted by john2008 View Post
    I know from using the search feature that most if not all have removed the opas system but i do not want to remove it and was wondering if any one could help me find out why mine do not come down at all even when not running. i understand that it is the water pressure that pushes them up so i don't understand why they both will not come down. any help will be greatly appreciated.
    Chances are that it has dirt in it or something else. I would spray them down really well with a high pressure hose. What ski do you have? That would better help out...

  3. #3
    What year and model is your ski?

  4. #4
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Quote Originally Posted by 4pinwink View Post
    What year and model is your ski?
    only 6 more to go to get to the classifieds....

  5. #5

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    greenville texas
    Posts
    8
    sorry for the lack of info i have a 2004 rxp. no matter how hard i try and push down on them they wont budge it almost feels as if there not supposed to lol but you can see they are in the fully up position.

  6. #6
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    They are not going to push down. They are stationary. Mine are/ were.... If you take them off, you will have much better handling. It feels like you lost 100lbs off of the back. They are to move side to side only.

  7. #7

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    greenville texas
    Posts
    8
    Oh ok I was thinking they dropped down. I just bought this ski

  8. #8

    Join Date
    May 2011
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    258
    +1
    14
    Get rid of them, get yourself some sponsons and block offs and its a whole new machine!

  9. #9
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Quote Originally Posted by 4pinwink View Post
    They do move up and down read the manaul thats why i ask what year because the rxp 2005 dont not have vertical travel thank and 5 post to go!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Actually they don't pinkie..... I OWN one... Thanks again...

  10. #10
    Read the manaul it says

    "GTX Series, Wake and RXT Models
    When engine is running at approximately 75% or
    more RPM, the side vanes are automatically raised
    to upper position since they are not required at
    that vehicle speed range.
    Between 30% and 75% engine RPM, side vanes
    are gradually raised from lower position to upper
    position.

    some times people jump the gun ooooooooooooooo the page number is 242

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trim not working after winter
    By SpeedStang95 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 05-02-2006, 08:24 PM
  2. VTS Not Working
    By Tas_RXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 03-29-2006, 05:49 PM
  3. speedo not working
    By jetskibill9999 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 10-09-2005, 06:41 AM
  4. okay, not work safe. Grossest picture I've ever seen...
    By theantiRXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 07-19-2005, 09:31 PM
  5. Speedometer Not Working
    By jack in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 06-25-2005, 08:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •