Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    the moon
    Posts
    862
    +1
    19

    battery voltage low

    my battery voltage is only around 12.2.to 12.5 volts when engine is running on the lake, fitted new battery. any ideas what to check. any photos would be much appreciated. am going to check all electrical connections etcc. just wanted a bit of advise...


  2. #2
    lets race.... mikeFZR's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    MA
    Posts
    4,132
    +1
    205
    Not sure if this helps, but I got low voltage readings when my negitive connection was loose.

  3. #3
    ksalles's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Slidell, La.
    Posts
    1,786
    +1
    304
    Check all your grounds as well as negative terminal as mentioned above. Battery voltage is critical with any FI application, wheter it be car, motorcycle, watercraft etc. Double check your connection on your voltage regulator as well. Corrosion could have possibly built up on the connections, causing the the loss of voltage you're seeing as a result of intermittent connections. Sometimes voltage issues can be tricky troubleshooting, but check the obvious first. Good luck and keep us posted with your progress.

  4. #4
    Check the connection going from the ECU to the Voltage Regulator/Rectifier

  5. #5

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    the moon
    Posts
    862
    +1
    19
    thanks guys am going to do all of those today, battery negative is definately not loose as i made sure it was very tight when i fitted the new battery in the week as is the positive , will let you all know how it goes later.

  6. #6

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    the moon
    Posts
    862
    +1
    19
    have done all of what you all suggested/ posted a new thread on rectifier resistances. going to charge the new battery fully. regulator resistances are not correct tho.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 02 Genesis I, Low battery voltage when starting.
    By Harsax13 in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 12
    Last Post: 09-17-2015, 05:39 PM
  2. Battery Voltage?
    By Surf Junkie in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 09-22-2009, 04:05 PM
  3. MFD and Battery Voltage?
    By Firefighterarcher in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 07-16-2009, 12:50 PM
  4. GPR losing battery voltage help!!!!!
    By B-moreGPR03 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 09-18-2008, 03:59 PM
  5. sl 900 battery voltage question..
    By orlo in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 5
    Last Post: 09-03-2007, 10:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •