Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Martin RXT-X's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Kemah Tx
    Posts
    665
    +1
    89

    S3 RXT-X WOT running temp

    When running WOT what is your engine temperature.


  2. #2
    eric1238's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Smith Mtn. Lake VA
    Posts
    728
    +1
    2
    192*

  3. #3
    stuckmoto's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Newark, De
    Posts
    1,485
    +1
    59

  4. #4
    Martin RXT-X's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Kemah Tx
    Posts
    665
    +1
    89
    I am running at 210, but as soon as I slow a little the temp drops right down. I have installed the 131 Rorschach thermos. Any ideas why I am running so hot?

  5. #5
    stuckmoto's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Newark, De
    Posts
    1,485
    +1
    59
    I'd say you either have a blockage or thermostat is not opening fully

  6. #6
    Martin RXT-X's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Kemah Tx
    Posts
    665
    +1
    89
    Brand new rotax 131 thermo. System flushed after install.

  7. #7
    HORSEPOWER JUNKIE 9secZO6's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Belle Chasse, La.
    Posts
    2,006
    +1
    1
    If the stat fails to open fully the pump will pull from the "hot" side of the housing. That "washer" on the back (or bottom) of the stat is there to block off the cavity in the housing when it opens.

  8. #8
    shrabber's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    5,305
    +1
    376
    Sorry to drift I assume oil levels good and closed loop cooling

  9. #9
    Banned User
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Crest Hill, IL
    Posts
    9,512
    +1
    215
    When you installed the new thermo, did you "burp" the system? You may have an air pocket somewhere killing coolant flow...

    The OEM ride plate can only cool so much at WOT, its not until you slow down to about 30-35 when its most efficient...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. RXT 260 2012 - Runs at WOT and Stalls -- PLEASE HELP!!!
    By napadaylodan in forum 4-Tec Performance
    Replies: 20
    Last Post: 08-03-2015, 08:56 AM
  2. Water Temps after a WOT run..
    By Pony Racer in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 08-26-2013, 03:50 PM
  3. 09 RXT IS river run
    By Duke in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 02-24-2009, 10:24 AM
  4. Need some stock RXT & RXT-X WOT speeds for purchase help
    By SRAMBlur in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 05-12-2008, 07:26 AM
  5. After much downtime, my RXT Floats and Runs w/ results
    By Shibby1485 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 26
    Last Post: 07-15-2006, 05:35 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •