Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32
  1. #1
    Gomer Pyle starter99's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    GA
    Posts
    642
    +1
    54

    what could of done this to a 15.22r

    Click image for larger version. 

Name:	DSC00413.jpg 
Views:	101 
Size:	87.7 KB 
ID:	253347why would this 15/22r crack


  2. #2
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    Quote Originally Posted by starter99 View Post
    Click image for larger version. 

Name:	DSC00413.jpg 
Views:	101 
Size:	87.7 KB 
ID:	253347why would this 15/22r crack
    Looks exactly like mine. I had 2 blades that did that in the same spot. I thought it was from a chunk of my pump shoe running thru it

  3. #3
    Having Fun jp1300r's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Florida
    Posts
    5,334
    +1
    261
    This has happen to a few guys. The prop casting seem brittle at times. Think it happen to Troy not sure what he did. If its ever been pitched you maybe SOL.

  4. #4
    Having Fun jp1300r's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Florida
    Posts
    5,334
    +1
    261
    I have had mine crack, but nothing like that and just had it welded back up.

  5. #5
    RXP 260 X Short Course Veteran RXP244's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Auckland, New Zealand, New Zealand
    Posts
    1,244
    +1
    104
    Quote Originally Posted by jp1300r View Post
    I have had mine crack, but nothing like that and just had it welded back up.
    +1

    Common as. Thats an easy one to fix.

  6. #6
    Gomer Pyle starter99's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    GA
    Posts
    642
    +1
    54
    no i bought another from jerry that he repic for me . this was and extra one i had .i was messing around in shop today and notice it am like holy shit. i was going to send it and get it worked then i notice the crack

  7. #7
    jpeconsult's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Pineville, LA
    Posts
    5,448
    +1
    1
    I had a set back pitched 15/20 blade break. The blade lodged in the pump causing severe cavitation 26 miles from the launch.

  8. #8
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267
    Click image for larger version. 

Name:	DSCN0096.jpg 
Views:	98 
Size:	93.0 KB 
ID:	253355
    Quote Originally Posted by jp1300r View Post
    This has happen to a few guys. The prop casting seem brittle at times. Think it happen to Troy not sure what he did. If its ever been pitched you maybe SOL.
    The other 3 blades also had tears in the them like yours.

  9. #9
    Gomer Pyle starter99's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    GA
    Posts
    642
    +1
    54
    damn i thought mine was bad i think these ski are putting out so much tore thats crazy

  10. #10
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267
    I think I might of just had a bad casting like JP said. That prop had only been pitched once and I am pretty sure I did not have anything go through the pump to do that damage. The prop was the only thing damaged other than the wear ring and you could tell it was the prop that did the damage to the wear ring. I now have 2 15/22r's one pitched and one not, running more boost than when that one came apart and they both look good.

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. what could have caused this??
    By jlberkel in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 31
    Last Post: 08-17-2016, 09:55 PM
  2. Replies: 8
    Last Post: 04-08-2014, 10:32 AM
  3. picture: can u tell me what type of clamp this is
    By 2005cdoorxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 06-08-2010, 10:16 PM
  4. what type of gas lines to use?
    By skidooosl in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-14-2008, 08:55 PM
  5. Does anyone know what kind of exhaust this is?
    By Camy1448 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 10-18-2007, 08:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •