Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    warm weather 24/7 melloyellow-RXP's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    mia305
    Posts
    88

    04 rxp shakes when giving gas

    So I was towing tubes all day on the lake and out of nowhere I hit the throttle and the whole jetski shakes like an earthquake hardly going 2 miles an hour I've visually inspected the pump and have no luck finding a problem have you guys ever heard of this ?


  2. #2
    ou812's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Riverside,ca
    Posts
    6,210
    +1
    198
    broken prop blade, wear ring spinning or broke, piece of wood or debris stuck on the prop blade...this can be hard to see until you pull the pump which you should do anyway at this point

  3. #3
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Quote Originally Posted by ou812 View Post
    broken prop blade, wear ring spinning or broke, piece of wood or debris stuck on the prop blade...this can be hard to see until you pull the pump which you should do anyway at this point
    +1.

    Pull that pump off and get what is in the prop, out! Might also want to replace the wear ring too...

    http://www.greenhulk.net/forums/showthread.php?t=536

  4. #4
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Either what I wrote above or your prop as backed off and is loose. It is unlikely but you will get the same feeling you experience now when you hit the throttle. Just something else to check if nothing in the pump and/or the impeller is fine. if you need a new impeller, I have an OEM one from an RXP. Good Luck!

  5. #5
    check the engine mounts

  6. #6
    warm weather 24/7 melloyellow-RXP's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    mia305
    Posts
    88
    So I checked the impeller thru the intake grate and 2 blades are completely bent and I have a stainless wear ring another thing is the shaft is verrrryyy loose and I think the prop became loose

  7. #7
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    Quote Originally Posted by melloyellow-RXP View Post
    So I checked the impeller thru the intake grate and 2 blades are completely bent and I have a stainless wear ring another thing is the shaft is verrrryyy loose and I think the prop became loose
    You sucked something into the prop. That why I don't run or recommend the stainless ring for rec riders. Something has to give and it usually is the prop. I have a prop if you need it.

  8. #8
    warm weather 24/7 melloyellow-RXP's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    mia305
    Posts
    88
    Ok I'll let you know but if I'm going to change the impeller I might as well upgrade but I'll keep you posted

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 04 RXP Rotax Racing ECU help - 8000rpm redline? what gives?
    By boostaholic in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 06-04-2016, 07:39 PM
  2. 04 RXP - Front Hood Gas Shock
    By Pwgsx in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 03-23-2015, 10:26 AM
  3. 04 RXP whine sound when turning
    By parrothead306 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 02-04-2014, 08:22 PM
  4. 04 RXP - Front Hood Gas Shock
    By Pwgsx in forum Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-16-2013, 08:44 AM
  5. 04 Seadoo RXP Clicks when trying to start??
    By cfillingi in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 65
    Last Post: 08-04-2009, 10:23 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •