Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham AL
    Posts
    2,924
    +1
    2

    I think I have a bad starter?????

    I think I have a bad starter. When I try to start it I hear the starter selnoid click but nothing happens. I tried swapping the the starter selnoid but does the same thing. I checked my grounds one large one from the battery to the front of the block and 2 smaller one from the harness to the front of the block, they were all tight. the pos. cable from the battery is tight, the positive from the selnoid to the starter is tight. The only other thing I am going to try tonight is a different neg cable just incase someting is wrong with it before I pull the starter. any other suggestions?


  2. #2
    oct6454's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gig Habor, Washington
    Posts
    758
    +1
    8
    An obvious one, but have you put a different battery in there? If not just give that one try before you pull the starter out.
    just my .02

  3. #3

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham AL
    Posts
    2,924
    +1
    2
    Brand new Oddseey battery

  4. #4
    Try tripping the starter with a pos and neg wire right from the battery... Pull the plugs first obviously.

    This will tell you if it's the solenoid or the starter itself.

  5. #5
    ksalles's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Slidell, La.
    Posts
    1,787
    +1
    304
    I agree...sounds like the starter if you've tried the leads and solenoid already. Or you can test it with some cables and a hot battery on the side. Be careful doing it inside the hull as sparks often fly during this process.

  6. #6

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham AL
    Posts
    2,924
    +1
    2
    yep bad starter thanks guys

  7. #7
    ksalles's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Slidell, La.
    Posts
    1,787
    +1
    304
    Glad to hear ya got it taken care of.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Do i have a bad starter in my brand new ski?
    By truwrxtacy in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-22-2015, 09:59 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 06-27-2011, 11:08 PM
  3. Think you had a bad day?
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 42
    Last Post: 09-13-2007, 07:29 PM
  4. You think you have it bad
    By BertInTexas in forum Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-02-2007, 04:35 PM
  5. Think your having a bad day on the forums?
    By Insanediego Joe in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-17-2006, 11:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •