Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Mt. Vernon Illinois 62898
    Posts
    113

    No fire after sitting for one year!

    Just bought an SL 700 that has sit unused for one year. Was running at that time. What would cause it to have no fire from sitting unused that long? Any ideas to look for? Thanks...


  2. #2
    20 feet Boy's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bend OR
    Posts
    1,257
    +1
    1
    The carbs dry out. Put a few drops of gas in the spark plug hole and put the spark plug in fast. Then start it. It happens to my snowmobiles some times from siting all summer. good luck.

  3. #3
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,327
    +1
    29
    How good is the battery?

  4. #4

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Mt. Vernon Illinois 62898
    Posts
    113
    It only shows 10.10 volts when cranking.

  5. #5
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,327
    +1
    29
    Replace it and see what you get then. (battery voltage is too low while cranking)

  6. #6

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Seacoast New Hampshire
    Posts
    29
    Quote Originally Posted by jdjd View Post
    It only shows 10.10 volts when cranking.
    My 94 SL750 wont start with a voltage that low .. you should try to maintain a minimum of 10.7V

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 15F no start after storage for 1 year
    By codymouse54321 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 16
    Last Post: 01-18-2014, 05:48 PM
  2. Runs rough after sitting for a year
    By Alangsam in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 12-02-2013, 12:48 AM
  3. 2005 rxp engine seized up after sitting for five years
    By luisj in forum 4-Tec Performance
    Replies: 26
    Last Post: 12-01-2013, 11:43 PM
  4. 2003 Polaris Genesis - Backfiring and won't start after sitting for 2 years
    By LuvHartwell in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 29
    Last Post: 06-24-2013, 08:54 PM
  5. Yamaha gp1300r restart after sitting for three years
    By Flamered1500 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-09-2013, 09:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •