Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    Mtuned's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Orlando FL
    Posts
    724

    Lost about 150 rpms :/

    Since my last gps runs on the 81 nozzle.

    Im down to about 7940 to 8000 rpms now

    Where should i start looking for the missing rpm’s I had to swap up the an 83mm nozzle to get it to 8140.


  2. #2
    AtoMIC_OraNGE greenbullet's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Barrie / BuckHORN Ontario
    Posts
    2,509
    +1
    234
    hows your oil levels? the weather? heat/humid? with going from an 83 to and 81 it will bring rpms down so youll need to repitch your prop

  3. #3
    Mtuned's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Orlando FL
    Posts
    724
    Quote Originally Posted by greenbullet View Post
    hows your oil levels? the weather? heat/humid? with going from an 83 to and 81 it will bring rpms down so youll need to repitch your prop


    Weather is the same, two days ago... The ski normally runs 8140 with the 81 ring... Now is down on power and at 7940-8000.. I swapped to the 83 ring to bring rpms up for the day yesterday.

    OIL level has not changed.


    Ski has ran 8140 ish for 2 years with that setup. give or take 40 rpms depending on conditions.

  4. #4
    Orlando Shark's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Miami, FL
    Posts
    2,419
    +1
    10
    Sounds like you are losing slip on your supercharger.

  5. #5
    Mtuned's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Orlando FL
    Posts
    724
    s/c was rebuilt 20 hrs ago

  6. #6
    Eric Ocman's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cataula, Georgia, United States
    Posts
    4,700
    +1
    77
    Quote Originally Posted by Mtuned View Post
    s/c was rebuilt 20 hrs ago
    that means nothing bro. You can still be losing a bit of slip especially if u are using the newest washers. They have to be adjusted a few times to hold properly. Check your slip and post back.

  7. #7
    skipSC's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Stuart, Fl.
    Posts
    1,445
    +1
    171
    Check for boost leaks before you pull the S/C.

  8. #8

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1,833
    +1
    119
    barametric pressure was VERY low here in Michigan a couple days ago-- it may be moving south?

    My ski typically loses 100+ rpm from the morning low temps to the higher temps during the day in the summer time...

  9. #9
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    Scer slip and the wear ring are the two areas i would look at

  10. #10
    DaveC's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Central Oklahoma
    Posts
    2,362
    +1
    41
    +1, which supercharger are you using ?

    Quote Originally Posted by Ocman View Post
    that means nothing bro. You can still be losing a bit of slip especially if u are using the newest washers. They have to be adjusted a few times to hold properly. Check your slip and post back.

    Quote Originally Posted by Snoman View Post
    Scer slip and the wear ring are the two areas i would look at
    Adjusting the pitch of your impeller or installing a larger ring to get your RPMs back is not the correct way to fix it. You will still be down on performance from what you had.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Lost top speed, rpm and acceleration. HELP!!!
    By zRaXcPk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 06-30-2008, 05:59 AM
  2. Prop question...lost over 1000 RPM's
    By BlackHawk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 06-26-2008, 08:21 PM
  3. ultra 150 rpm's
    By jramos in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 05-22-2008, 03:20 PM
  4. Question about holeshot RPM's on RXP...
    By Suthrn in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 06-24-2007, 10:20 PM
  5. Lost a few RPM's ?
    By HoopsRXT in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 05-30-2007, 09:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •