Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Baytown
    Posts
    6

    2005 RXT turns over but wont start

    I have a 2005 Seadoo RXT SCIC ski. The ski turns over but wont start. I checked the fuel pump and I thought it wasnt working so i replaced the entire fuel pump assembly. It still didnt start, now having the red-a$$ i quit for the day. The next day i hit the start button and it started. I rode it a couple of hours and i thought i had fixed it, it ran great. The following day it wont start again. Taking lessons from the local dealerships, i started just replacing parts, the first was the MPEM and ECU and of course it still wont start. I checked the fuel pump by running it straight to the battery and the pump worked and the ski started. I checked the voltage going to the pump and it showed voltage but for some reason it just wont work, Some days it will start and others it will not. I am now into this piece of work for big bucks. I am looking for any help. Ive had skis for years and ive been lucky enough to just read not post.


  2. #2
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Sounds like a bad DESS post.

  3. #3
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    Quote Originally Posted by beerdart View Post
    Sounds like a bad DESS post.

    Would a bad DESS post allow it to turn over????

  4. #4

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Baytown
    Posts
    6
    That was the question i was gonna ask, It turns over,, the key beeps twice but the fuel pump just wont run,

  5. #5
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    No but he did not mention if it was cranking and not starting. Any magnet will power up the fuel pump and gauge but it will not crank.
    Quote Originally Posted by Snoman View Post
    Would a bad DESS post allow it to turn over????

  6. #6
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    Are you sure its the fuel pump???it will cycle for only a few seconds till the ski starts.Do you have a fuel pressure gauge in line by chance??If not i would see about getting one to make sure you do/dont have fuel pressure..any codes thrown on the dash???

  7. #7

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Baytown
    Posts
    6
    i have a fully charged battery, the voltage at the A & D terminals is 11.8 when the key is inserted, after 2 seconds it drops to 11.1. The voltage is at the terminal plug which plugs into the fuel pump, but it wont operate the fuel pump.

  8. #8

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Baytown
    Posts
    6
    The fuel pump has no pressure on it. It doesnt run at all.. I have an SBT code reader, it shows "P0463
    Fuel level sensor circuit shorted to 12V or open circuit", but i have checked the fuel pump on another ski and it works just fine. The wierd part is that some days it will start just fine, others it wont. Go figure, also I am checking everything that is suggested and it is much appreciated.

  9. #9
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    even though the pump is new doesnt mean it couldnt be bad...i would first check all the wires and connectors to make sure they are good and free from corrosion and debris,then pull the pump assembly and do the same to the wires/connectors also..if they all check out ok then i would check the filters and then if all is good i would see about getting a new pump...remember they are only a electric pump and if dropped could damage it...

  10. #10

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Baytown
    Posts
    6
    I've already done that, I swapped the fuel pump from this "possessed ski" to another similar ski and the fuel pump worked. I just cant understand how i can have the voltage and it not work

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Motor Cranks or Turn over but wont start !!!!
    By 1_Fast_SHO in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 19
    Last Post: 01-16-2013, 04:17 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 07-05-2012, 11:55 PM
  3. rxp turns over but no start
    By abarrassr07 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 02-25-2010, 04:44 PM
  4. Turns over but wont start
    By tthimlar in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 05-03-2008, 04:24 PM
  5. 2002 GTX 4-tec turns over but won't start.
    By mc_4-tec in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 08-09-2007, 07:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •