Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Start , when motor is hot

    Bonjour,

    Mon Msx tourne correctement , mais je voudrais savoir pourquoi il démarre correctement à froid et que lorsque je l'arrête , il ne redémarre tout de suite mais seulement après plusieurs tours de démarreur .

    qu'en pensez vous ?

    Merci

    Hello,

    My Msx runs well, but I would like to know why it starts successfully cold and when I stop, it does not restart immediately but only after several rounds of starter.

    What do you think?

    thank you


  2. #2
    Matrix 4-Tec spannerspencer's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    south west England
    Posts
    1,143
    +1
    38
    Hi Philou548. i had a similar problem. and i had it when it wouldnt start at all when hot.

    my cause was a warn turbo. the turbo was fogging oil and contaminating the map sensors.

    i believe when the engine starts from cold it goes into choke mode, which puts more fuel in.

    i would suggest taking off you intercooler hose at the turbo, and run the engine, hold a piece of paper near the compressor outlet and see if you get an oil fog/mist?

    have you disconnected your oil tank - to - airbox hose? i would if you havent.

    how do your spark plugs look when it wont re-start first time?

  3. #3
    Hello ,

    Ok , i try that you explain , but

    Turbo is new one
    The hoose to admission is connected
    I ve no alarm on board
    And just like you motor is just rebuild , new one i will surprise if oil contaminating the map sensors.

    Thank's i must verify this points .

  4. #4
    Matrix 4-Tec spannerspencer's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    south west England
    Posts
    1,143
    +1
    38
    avez-vous mis des bougies dans les nouvelles? sont-elles correctes?

    avez-vous tryed raccord nouvelles bougies d'allumage quand il ne commencera pas?

    avez-vous une bonne batterie? si la chute de volts à 10V lorsque démarrage, puis les bobines ne marchera pas!



    have you put new spark plugs in? are they correct?

    have you tryed fitting new spark plugs when it wont start?

    have you got a good battery? if the volts drop to 10v when cranking then the coils wont work!

  5. #5

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Lake front of michigan indiana
    Posts
    32
    Quote Originally Posted by Philou548 View Post
    Bonjour,

    Mon Msx tourne correctement , mais je voudrais savoir pourquoi il démarre correctement à froid et que lorsque je l'arrête , il ne redémarre tout de suite mais seulement après plusieurs tours de démarreur .

    qu'en pensez vous ?

    Merci

    Hello,

    My Msx runs well, but I would like to know why it starts successfully cold and when I stop, it does not restart immediately but only after several rounds of starter.

    What do you think?

    thank you
    might be your fuel pressure regulator there were a few posts on this i had same issue once running for a hour or so would not start last time it did it i had to tow out of water once on trailer and cooled down it fire right up put new f.p.r and problem solved

  6. #6
    Bonjour,

    J'ai remarqué que la durite ( return hoose separator to sump ) était deconnectée et obstruée par un chiffon de protection .
    Je l'ai remise en place , serrée avec un collier et maintenant tout est ok .

    Merci à vous pour votre aide .

    Hello,

    I saw that the hose (return to sump separator hoose) was disconnected and sealed with a protective cloth.
    I gave it up, with a tight collar and now everything is ok.

    Thank you for your help.

    After more start and stop i tested my msx 30mn on water all it's all right

    Phil

  7. #7
    Matrix 4-Tec spannerspencer's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    south west England
    Posts
    1,143
    +1
    38

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 951 wont start when hot
    By grantuk in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 06-10-2010, 11:38 AM
  2. MSX150 Creamy Oil & Hard to start when hot
    By IRL Desmond in forum MSX/Matrix
    Replies: 1
    Last Post: 04-11-2010, 11:08 PM
  3. Replies: 5
    Last Post: 08-18-2008, 10:22 AM
  4. How can tell when motor is gone??
    By edvazquez in forum 4-Tec Performance
    Replies: 25
    Last Post: 08-07-2007, 09:56 PM
  5. wont start when warm (hot) fix...
    By brotherdon in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-03-2007, 11:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •