Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Man of God brittrich's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Sunrise, Fl
    Posts
    210
    +1
    4

    My XP bogs @ take off

    ' 95 XP runs like a BEAST when I'm on the throttle hard. But coming out of idle, I have 2 blip the throttle a few times or it bogs. Reputable shop had it 4 several weeks. They rebuilt carbs, fuel flush, changed fuel lines, but same results. I can only assume they did all they could but what the heck? $500 later & same problem???

    Anything u guys can thnk of tht they may hav missed? I did remove flame arrester & replaced with less restrictive air filters. (pre-shop) so would pop-off pressure b an issue? (ofcourse, I'm assuming they would know 2 check 4 that.

    somebody mentioned the "baffle" 2 me also. Is that something 2 check?


  2. #2

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1,831
    +1
    119
    If you added an open air element without rejetting your carbs, you made the problem. Either you can reinstall the stock parts or rejet your carbs to the open air spec. Your mechanic should know better...

  3. #3
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    Quote Originally Posted by jim View Post
    If you added an open air element without rejetting your carbs, you made the problem. Either you can reinstall the stock parts or rejet your carbs to the open air spec. Your mechanic should know better...
    +1

  4. #4
    john zigler's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    WI
    Posts
    2,545
    +1
    33
    Quote Originally Posted by jim View Post
    If you added an open air element without rejetting your carbs, you made the problem. Either you can reinstall the stock parts or rejet your carbs to the open air spec. Your mechanic should know better...

    +2

    you need to "at least" lower your pop off. you may need to jet up a little

  5. #5
    Man of God brittrich's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Sunrise, Fl
    Posts
    210
    +1
    4
    Thx guys. I'm on

  6. #6
    Any mention of the spark plugs? And of course, fuel jetting and mixture adjustment.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 96 XP bog coming off idle
    By ACA1996XP in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 17
    Last Post: 04-14-2014, 10:58 PM
  2. Raider1100 bogging when taking off and a miss.
    By raiderteen in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 14
    Last Post: 05-31-2010, 05:31 PM
  3. GP1200 Bogging on take off only. Any Advice?
    By Danimal2k5 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 24
    Last Post: 05-28-2010, 01:14 AM
  4. GP1200 Bogging on take off only. Any Advice?
    By Danimal2k5 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 05-26-2010, 09:27 PM
  5. Taking off decals on my YAMAHA
    By PWCManiac in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 21
    Last Post: 07-17-2007, 11:21 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •