Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    hero's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Australia sydney
    Posts
    331

    fx sho rpm issue

    hi im new to the yamaha, my mate just purchased a 2009 fx sho with 57 hours. the problem is the ski cant rev past 6500 with 85kph topspeed ive check the charger and it is fine changed the prop and still no good.
    ive notice the air fitler is soaked and have removed it and replaced it with a cold air intake..
    is there any think i should look at...

    thanks


  2. #2
    papafever's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    miami
    Posts
    2,459
    +1
    3
    Check the clucth that most probably ur problem there.

  3. #3
    hero's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Australia sydney
    Posts
    331
    Quote Originally Posted by papafever View Post
    Check the clucth that most probably ur problem there.
    ive removed the intake and checked the charger it spins 1way freely and locks if i spin the other way..?

  4. #4

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Aliso Viejo
    Posts
    951
    +1
    75
    On the 160 FX HO models I have seen plugs can cause RPM issues! Not sure about the SHO! It may worth looking into!

  5. #5
    Kelly_A's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Central Oklahoma
    Posts
    660
    +1
    17
    As Reza said, fresh plugs if you haven't already. Did you verify that it wasn't in "L" mode?

  6. #6
    steffi69's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    calvi,corse
    Posts
    240
    must clean the spark plug covers, there is a spring inside it does not make much contact

  7. #7
    hero's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Australia sydney
    Posts
    331
    *cleaned coilpacks with contact cleaner
    *had a service at 50 hours but changed a new set of plug
    *not in L mode as the L mode light is off
    *changed to pod filter as the flame arrestor was soaked
    anything else i should look at before we take it for a water testing?

  8. #8

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    the moon
    Posts
    862
    +1
    19
    you need to put it on water you dont want to be revving over 5500 rpm's dry or you may damage the clutch.

  9. #9
    Phil.Borg's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Sydney AUS
    Posts
    403
    +1
    3
    It sounds like a boost leak have u had anything off it
    try riding with no seat off and see if u can hear anything

  10. #10
    fx160's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    gold coast australia
    Posts
    2,409
    +1
    193
    Quote Originally Posted by SQURTN View Post
    It sounds like a boost leak have u had anything off it
    try riding with no seat off and see if u can hear anything
    +1 on the boost leak
    i had the manifold hose come off
    and mine would only rev to 6,500 was still just a litle bit faster than another ski i was riding with that had a blown clutch

    kev

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2014 FX SHO RPM's
    By Toobold in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 08-27-2014, 08:22 PM
  2. 2009 Yamaha FX SHO - Any issues or concerns?
    By SCHNORR12 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 04-15-2014, 06:50 PM
  3. 2012 FX SHO RPM/Speed Problem
    By 808 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 02-03-2014, 05:16 PM
  4. Fx Sho Revving issue
    By ClaudioS2ooo in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 06-06-2012, 10:03 AM
  5. 2009 fx sho rpms running too high, help!
    By borghesa in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 02-20-2011, 10:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •