Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    UK
    Posts
    14

    Fault Code 19 Any ideas

    I have an 03 gp1300r I was out yesterday for a while crusing around 4500 rpm & the engine management light came on Code 19 was displayed which means Incorrect Battery Voltage.

    the battery seems good the boat starts on the button & runs 100%

    Anyone any ideas on what could cause this fault code to appear?

    I hope its not expensive!

    Thanks


  2. #2
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,800
    +1
    449
    Could be the start of a charging system issue. We have seen a couple stators go bad. Check all the wiring and plugs first.

    On your instrument cluster, hit the button to display the charging volts and ride it. Should be at 14v or close to it when its running.

  3. #3

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    UK
    Posts
    14
    I will check the connections tonight & see if i have any issues

    Thanks

  4. #4

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    UK
    Posts
    14
    I just checked the RECTIFIER & REGULATOR assembley.

    Where the harness plugs in to the regulator the connector on the regulater has came away from the main regulator body & is full of green corrosion

    So the regulater is trashed

    Maybe something for others to take a look at

    I will post a pic later

    Any one got a good working used one?

    thanks

  5. #5
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,800
    +1
    449
    Bummer... If I recall correctly, Jims1300 in Florida came across a couple with that problem.

  6. #6

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    UK
    Posts
    14
    heres the pics
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	DSC04178.JPG 
Views:	62 
Size:	304.6 KB 
ID:	13924   Click image for larger version. 

Name:	DSC04179.JPG 
Views:	61 
Size:	276.3 KB 
ID:	13925  

  7. #7
    Hydrotherapy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Rock
    Posts
    3,347
    +1
    17
    rusty hi..also in the uk...you have a pm

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 05-29-2017, 09:59 AM
  2. 2002 Aquatra F12 ECT fault code. any help guys ??
    By nz253 in forum Honda Performance
    Replies: 11
    Last Post: 01-29-2015, 05:14 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 09-05-2010, 07:17 PM
  4. Was not impressed with new IC any ideas??
    By 1 FAST VE in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 07-10-2005, 11:15 AM
  5. Any ideas for a club name??
    By SuzanGPR in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 21
    Last Post: 05-14-2005, 08:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •