Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    KostaSHO's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    170

    Exclamation overheating problem???

    hey guys
    im having an overheating problem with my 09 FX SHO, its slightly modded with R & D 2 reflash, intercooler upgrade, air intake, thru hull exhaust, intake manifold ribbon delete. i had no problems with riding it hard all day before the reflash n IC upgrade. but now if i flick it around a couple times or do a few topspeed runs the thing overheats n goes in a caution mode n doesnt let me over 17km/hrs. i have checked the intake and its clean. does anyone know about this problem?


  2. #2
    mjh3ides's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Jupiter, Florida
    Posts
    6,799
    +1
    2,013
    You shouldn't be overheating from those mods. Check the strainer in the pump for debris. Also a possibility the t-stat might be sticking, although I've never heard of anyone have that happen. If you run it on the hose, do you have good water flow from the pissers on the port side?

  3. #3
    KostaSHO's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    170
    Quote Originally Posted by mjh3ides View Post
    You shouldn't be overheating from those mods. Check the strainer in the pump for debris. Also a possibility the t-stat might be sticking, although I've never heard of anyone have that happen. If you run it on the hose, do you have good water flow from the pissers on the port side?
    I also have a RIVA FPR.. that running at 65psi.. i know that i have to turn it down to about 55psi
    (would that be the problem?). water flow is good.. i took the ski to my mechanic, and he said that he flushed out all the hoses n found nothing.. and i got the ski serviced.

  4. #4

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    the moon
    Posts
    862
    +1
    19
    is there any water in the bottom of your hull you could have a leak. check the y peice under neath.

  5. #5
    fx160's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    gold coast australia
    Posts
    2,409
    +1
    193
    when i fitted motec with stock cooling and ran hard the temps would get way up there
    i think you will just need to add some cooling mods

    kev

  6. #6
    gordon lasiter #328's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    katy, texas , United States
    Posts
    1,647
    +1
    28
    Quote Originally Posted by KostaSHO View Post
    hey guys
    im having an overheating problem with my 09 FX SHO, its slightly modded with R & D 2 reflash, intercooler upgrade, air intake, thru hull exhaust, intake manifold ribbon delete. i had no problems with riding it hard all day before the reflash n IC upgrade. but now if i flick it around a couple times or do a few topspeed runs the thing overheats n goes in a caution mode n doesnt let me over 17km/hrs. i have checked the intake and its clean. does anyone know about this problem?
    Are u running with a cooling kit?

  7. #7
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,194
    +1
    536
    did you replace the factory plastic pump strainer with the riva strainer, If you did you probably have the hole pointing towards the back and not towards the front were it needs to be that will make it overheat.

  8. #8
    the extra timing from the reflash has got your temps up. Same problem in stock class

  9. #9

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Central North Carolina
    Posts
    3,846
    +1
    527
    Be sure that you are reading the gauge correctly and it is not the low oil sensor going off and you thought it was the temp sensor . Check the oil level to be sure it is full on the dip stick. Just a thought! Tommy Jordan

  10. #10
    mjh3ides's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Jupiter, Florida
    Posts
    6,799
    +1
    2,013
    Quote Originally Posted by JIM'S PERFORMANCE View Post
    did you replace the factory plastic pump strainer with the riva strainer, If you did you probably have the hole pointing towards the back and not towards the front were it needs to be that will make it overheat.
    +1, good call Jim. If he's overheating that quickly, that a likely cause.

    I ran the piss out of mine many times for 25 miles straight with an R2 & C1 on stock cooling & never had an overtemp alarm, & that was in 95* weather & bathtub water. Even with the extra timing, he shouldn't be having that problem with a stock SC.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2004 MSX 110 Overheating problems
    By MarkMikenis in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 16
    Last Post: 08-12-2010, 08:32 PM
  2. 99 yamaha 1200 with overheating problems
    By mainepilot in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 05-24-2010, 05:03 AM
  3. "Overheating" problem solved
    By Dentwizard in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 07-20-2009, 09:25 AM
  4. Overheating problem 05 GTX ltd
    By bigrich007 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 12-24-2007, 03:59 PM
  5. Solved Riva Level 2 Overheating Problem
    By RXDI2 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 16
    Last Post: 07-11-2006, 05:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •