Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    1997 xp runs 3 secs then dies starts right up then dies in a few secs

    Electrical is the problem, I put sparkies in the coil wires, they spark then quite, I put a MPEM off a good runner, I put a Stator from a good runner, I put on a coil from a good runner, I put on a post from a good runner,,I put on a good starter button, I reprogrammed the key, still starts for 3 secs then the spark quits. cannot find any broken wires,cannot find any loose connectors, ugh Help me !


  2. #2
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    I bet you havent replaced the main ground wire

  3. #3

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Knoxville Tn.
    Posts
    208
    You said you replaced the stator? Did you replace the pick up coil? Check the conn at the front stator wires. sometimes you will need to run 2 ground leads from the battery. Is it on the starter? Put the other one on the rear motor plate.

  4. #4
    Quote Originally Posted by airbornexp View Post
    I bet you havent replaced the main ground wire
    no , I have not done that! woohooo thanks

  5. #5
    Quote Originally Posted by jetskidude View Post
    You said you replaced the stator? Did you replace the pick up coil? Check the conn at the front stator wires. sometimes you will need to run 2 ground leads from the battery. Is it on the starter? Put the other one on the rear motor plate.
    will do ,,,,thank you!!!!!

  6. #6
    my first guess would be a fueling issue. Do you have gray fuel lines? Might be time to take in to the shop and let pro's handle it.....

  7. #7

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Mpls Minnesota
    Posts
    19
    I realize this is a 4 yr old thread but did this issue ever get resolved? I have the same problem now that this poster had. Only, mine will run fine for 5 mins then die then run 30 secs and die then 20 mins and die.....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Runs good on trailer,dies in water.
    By rmk-king in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 11-09-2015, 04:23 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 09-26-2012, 02:44 PM
  3. starts right up then stalls, then hard start. but it will start.
    By 250super in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 09-05-2012, 09:27 AM
  4. Started right up!
    By jaahmez in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 05-07-2012, 03:01 PM
  5. Bunch-O-Changes And She Started Right Up. Thanks GH!
    By 5001craig in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 26
    Last Post: 08-16-2010, 09:52 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •