Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Southern California
    Posts
    308

    sl700 problems first trip on the lake

    i just rebuilt a 1996 sl700 and i took it to the lake and started it up and let it idle for about ten minutes and i noticed it was getting a little warm but not to hot so i took it out and within 5minutes i hear a loud beeeeeeeep!!!!! coming from the handle bars and im guessing thats the warnig that it too hot so i tookit in and checked all the line and i cant figure out why this is happaning

    second issue is it is hard to steer i cant steer unless i back off the throttle.


  2. #2
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Check the thermostat/popoff assembly on the end of the water rail. Steering cable may need to be lubed.

  3. #3

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Southern California
    Posts
    308
    i checked the popoff assembly and i did not see any issues does any one have a diagram or somthing to show how everthing goes and when i take the tube coming from the pump to the motor and the tube is hard to blow into it feels like somthing is restricting the flow of water.

  4. #4
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Did you make sure the popoff valve moved freely and wasn't hanging up at all? If that is stuck it will run hot. Do you have the Polaris manual? If the plastic popoff valve is worn it will cock itself in the housing and get stuck, not allowing full flow. You can also try running it without the popoff valve and spring. See if that makes the problem go away.

  5. #5
    RLACEMAN's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Random Lake WI
    Posts
    884
    +1
    54
    Also check the fitting going into the top of the exhaust pipe to make sure the little screen at the end isn't plugged.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. First run on the lake.. HELP!!
    By theslth98 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 7
    Last Post: 05-29-2016, 07:00 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 05-11-2013, 07:16 AM
  3. FUEL PROBLEMS please help want to get on the lake today
    By freemandino25 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-12-2010, 06:01 PM
  4. More problems on the lake again, help
    By camar0 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 09-28-2008, 07:36 PM
  5. Small Problem on the lake
    By rangermtb5 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 06-11-2008, 09:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •