Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Vic
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Baltimore, MD
    Posts
    243
    +1
    1

    No throttle response

    I just finished my open boat build and uploaded a base mape with my Vi-pec. It fired right up but idled around 2000rpms, but I have not throttle response. I tryed recalibrating the throttle and it didnt work then after I shut it off and reconected to the ECU you can a clicking at the throttle body. Any suggestions?


  2. #2
    can you see the throttle percentage bar move when you are online?

  3. #3

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    FL
    Posts
    45
    +1
    2
    Quote Originally Posted by racerx585 View Post
    I just finished my open boat build and uploaded a base mape with my Vi-pec. It fired right up but idled around 2000rpms, but I have not throttle response. I tryed recalibrating the throttle and it didnt work then after I shut it off and reconected to the ECU you can a clicking at the throttle body. Any suggestions?

    No problem, let's see what you have first. What version of software are you on?
    When you load a new config file into the ecu for the first time did you power cycle the ecu before trying to calibrate the throttle? When you clear the error codes, are there any codes still present?

    Have you tried to re-calibrate the throttle? What is the error code given if it fails? Also note the throttle body will take several seconds to complete and will inform you of its status. If you stop it before it's completed then the throttle will not respond.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. FZR SVHO intermittent issue with no throttle response
    By ValBugi in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 09-04-2014, 12:28 AM
  2. Rough idle and no throttle response
    By ddrk5436 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 4
    Last Post: 10-30-2013, 09:34 AM
  3. 2004 Polaris MSX 150 turbo ---- No throttle response
    By natefarish in forum Polaris Projects
    Replies: 22
    Last Post: 02-18-2013, 08:49 AM
  4. No throttle response
    By racerx585 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 05-07-2012, 07:39 PM
  5. 01 GTS with new engine no throttle response please help
    By xprider02 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-24-2010, 02:18 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •