Results 1 to 8 of 8

Thread: ECU question

  1. #1

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham AL
    Posts
    2,924
    +1
    2

    ECU question

    I have a New stock RXP ECU from Sea Doo I have a new Dess key I know I wil have to have the dealer program the key but will I have to have them do something for the ECU to mate up with the T-body?


    My dealer when i asked them this looked at me like I had 9 heads and siad we have no idea what you need us to do....


  2. #2
    what year is the ecu and ski?...PR...

  3. #3
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    When they do the "ECU Switch" function in BUDS the TPS is automatically reset.

  4. #4
    Quote Originally Posted by Green Hulk View Post
    When they do the "ECU Switch" function in BUDS the TPS is automatically reset.
    do you mean when they move info from one to the other I remember when I did mine, we just checked to see where the TPS was at and it was at 0. programmed the ski/lanyards, Derrick put my full name into the ecu and we were done, oh and the piggyback KS harnessI put in there...PR...

  5. #5
    EZ Dock of Long Island Shibby1485's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    9,464
    +1
    4
    yea u know the Key deal with the ECU..

    most times that's it... very very rare cases the TPS reading in the ECU needs to be reset to make the TB's current position zero...

    also... what year ECU and what year gauges? ... things get a lil tricky with 06+ electronics... everything 05 and prior is easy

  6. #6

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham AL
    Posts
    2,924
    +1
    2
    its an 05 thanks guys....

  7. #7
    Quote Originally Posted by lvnspeed View Post
    its an 05 thanks guys....
    lvnspeed:, just for info: I had a new 2005 RXP/RXT ecu with the KS harness in my 04 GTX sc... Everything was cool, TPS was @ 0, bc the ecu was brand spanking new the tech add the functions to the ecu to activate whatever the stocker had. There is also a procedure that the techs use to copy info from one to the other. I didn`t need to do that, just activated what need to be, example, if you have VTS, depth gauge, lcd gauges etc...that`s what I was told, and was right there watching/learning the whole deal. The BUDS vck display on the laptop was way cool...PR...

  8. #8

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham AL
    Posts
    2,924
    +1
    2
    Cool thankls pale

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rr /ecu Question??
    By ULozer in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 05-22-2007, 08:16 AM
  2. 4502 RR ECU Question
    By idizzy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 04-11-2007, 05:50 PM
  3. RR ECU question
    By Totallyblown in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 06-05-2006, 04:34 PM
  4. Used R/R Race ECU Question
    By 1FastTrespiper in forum 4-Tec Performance
    Replies: 22
    Last Post: 03-10-2006, 08:54 AM
  5. ECU Question
    By Pale Rider in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 11-20-2005, 05:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •