Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1

    Another supercharger failure, alomst

    Rxt-x 255 75 hours, after my normal warm up idling/cruising, I went for it as usual. I was missing a whole lot of power and only hit 7000 rpm's, thinking oh crap...the blower went.

    But after a fiew tries all went back to normal, strange or not? Maybee the charger went back to normal after hitting full temperature?

    I will not take any chances so new blower or rebuild coming up.


  2. #2

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1,833
    +1
    119
    spark plug on the verge of fouling out?

  3. #3
    Could be I guess, but I changed them during winterisation, i've ridden 5 hours on them this season.

  4. #4
    rangermtb5's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    North Jersey
    Posts
    4,473
    +1
    58
    Always change the plugs after the first ride of the season. The fogging oil tends to foul them in the spring.

  5. #5
    So since it went back to normal it's not likely to be the blower then?

  6. #6
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    It's very unlikely the charger went.
    Change the plugs and run some fuel injection cleaner.
    When the charger goes it will not get over 6k rpm.

  7. #7
    Might have been below 6000 on the first, but went higher and higher. Good thing I bought 6 plugs in the fall

    Thanks guys!

  8. #8
    Swedish Viking Craigo's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Seattle
    Posts
    1,367
    +1
    62
    Quote Originally Posted by hkallestad View Post
    I will not take any chances so new blower or rebuild coming up.
    I would definately pull the charger and check the slipping moment. After 75 hours you'll probably need to shim the spring washers or install new McMaster spring washers.

  9. #9
    Yep, I was thinking about that, good excuse for buying a digital torque wrench)

  10. #10
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    I've got 143 hrs on my gtx i.s. 255 and just rebuilt the charger.
    It didn't fail or problems just did it because of hours.
    My charger didn't need rebuilt so I'm thinking yours is fine.
    I haven't heard of the x models failing....

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. another 08 supercharger failure
    By rjeffery in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 05-18-2015, 05:38 PM
  2. RXP Supercharger failure coincidence or not?
    By H2HO in forum 4-Tec Performance
    Replies: 98
    Last Post: 07-21-2013, 11:53 AM
  3. Another supercharger failure to share with you guys
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 14
    Last Post: 09-10-2008, 04:14 PM
  4. Yet another SC failure/warranty issue
    By 01xdime in forum 4-Tec Performance
    Replies: 32
    Last Post: 01-07-2007, 12:40 PM
  5. Pics of a major supercharger failure on RXP PLEASE READ!!!
    By WMFwatercraft in forum 4-Tec Performance
    Replies: 48
    Last Post: 05-26-2006, 09:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •